De Van den Brug Groep

Het familiebedrijf is sinds de oprichting in 1923 uitgegroeid naar de Van den Brug Groep met een productrange die verdergaat dan het autodealerschap. De Van den Brug Groep bestaat namelijk uit de drie takken; de autobedrijven Van den Brug (wij dus), onafhankelijke leasemaatschappij Friesland Lease en Van den Brug Schadeservice (ook bekend als Schadenet Van den Brug). 

Met al deze disciplines onder één holding biedt de Van den Brug Groep optimale oplossing voor alle mogelijke mobiliteitsvraagstukken. Binnen alle dochterondernemingen staat de klant centraal. Persoonlijk contact met veel oog voor detail en aandacht voor specifieke wensen, is de visie. Dromen, durven, delen, doen. Elke dag staan bijna 350 medewerkers binnen de verschillende dochterondernemingen klaar om dit in de praktijk te brengen. 

Onze missie

De Van den Brug Groep is de beste professionele aanbieder op het gebied van producten en diensten in automobiliteit van het Noorden van Nederland. “We willen op alle vlakken de beste zijn, met onze marktaandelen, de tevredenheid van onze klanten en het rendement. Goed ondernemerschap vraagt om een visie op de toekomst, over kansen zien en pakken en over verandering om de concurrentie een stap voor te blijven.”

vacature verkoopadviseur Van den Brug Buitenpost

Onze visie

Het belang van de klant staat bovenaan. De kracht van ons familiebedrijf zit in het enthousiasme en de gedrevenheid van onze mensen. Samen werken we voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening. Kwaliteit en klanttevredenheid staat hierbij bovenaan onze prioriteitenlijst, samen werken wij dagelijks aan het verbeteren hiervan. We gaan graag een stapje verder om verwachtingen te overtreffen en dagen onszelf graag uit het goed en beter te doen.

2017 Audi Showroom Drachten 4 (1)

Onze ambitie

Bij Van den Brug werken ambassadeurs die hun talenten ontwikkelen en ten volle benutten. Oprechte aandacht voor de klant, enthousiasme over ons bedrijf en de merken, kennis van zaken, de processen op orde en beschikken over de juiste vaardigheden zijn de belangrijkste kernkwaliteiten. 

Een grote klanttevredenheid en klantloyaliteit vormen het fundament voor ons succes. Als team zijn wij in staat voortdurend de top van Nederland te bereiken met onze prestaties op het gebied van klanttevredenheid. In 2020 staan wij met alle merken, zowel voor sales als aftersales, in de top 3 van Nederland. Daarnaast hebben wij de ambitie om met alle merken (in ieder geval) 1 keer Dealer van het jaar/ Excellent dealer te worden. 

Door middel van een slimme, scherpe en proactieve benadering van de sales en aftersalesmarkt wordt een groei tot 150 miljoen omzet gerealiseerd met een rendement van 1,5%. Alle afdelingen dragen bij in het succes en zijn consistent in winstgevendheid.

Van den Brug

De autobedrijven van de Van den Brug Groep handelen onder de naam Van den Brug en zijn gevestigd in Drachten, Heerenveen, Sneek, Buitenpost en Franeker. Bekijk ons vestigingen-overzicht

De kernactiviteiten van de autobedrijven zijn de verkoop van nieuwe auto's, occasions, het uitvoeren van onderhoud en reparaties en de levering van 100% merkoriginele onderdelen en accessoires. Van den Brug is officieel merkdealer voor Audi, VolkswagenSEATŠkoda en VW Bedrijfswagens.

Friesland Lease

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft Friesland Lease, onafhankelijke leasemaatschappij van de Van den Brug Groep klanten door heel Nederland. Al ligt wel het accent op Noord-Nederland, en daarbinnen weer op Friesland. Hieronder valt ook Friesland Huur.  

Schadenet Van den Brug

Voorheen ook bekend onder de naam Care Autoschade. Sinds januari 2017 zijn de schadeherstelvestigingen in Heerenveen en Drachten weer volledig eigendom van de Van den Brug Groep. Hierbij zijn ze, inclusief Duurzaam repareren-keurmerk en FOCWA-erkend aangesloten bij de landelijke franchiseformule Schadenet. Lees meer over Schadenet Van den Brug.