Eigen opleidingscentrum voor beginnende monteurs

nieuws

09 april 2024

Als toonaangevende autodealer en betrokken werkgever opende Van den Brug op 3 april 2024 een eigen opleidingscentrum voor startende monteurs. In dit centrum kunnen vier BBL-leerlingen van de mbo-opleiding Autotechniek praktijkgericht opgeleid worden door ervaren professionals.

Volle focus op talent en ontwikkeling

Met het nieuwe opleidingscentrum wil Van den Brug de volle focus leggen op de ontwikkeling van jong talent. “We zien dat er een tekort is aan goede monteurs en enorme drukte op de werkvloer,” zegt Hans van den Brug, eigenaar van Van den Brug en mede-initiator.
“Met deze opleidingsplek willen we jonge mensen de kans geven om in relatieve rust het monteursvak te ontdekken en zich te ontwikkelen tot vakbekwame autotechnici.”

Afgeschermde leeromgeving

Voor de startende monteurs is er in het opleidingscentrum aan De Hemmen in Drachten een eigen brug ingericht. Hier hebbende BBL-leerlingen een eigen werkplek waar ze in alle rust de basis van het vak kunnen leren, met altijd een leermeester in de buurt.

“We vinden het belangrijk dat de startende monteurs de tijd en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen,” aldus Louwe Boersma, bedrijfstrainer bij Van den Brug. “In deze opleidingsomgeving kunnen ze zich focussen op hun leerproces zonder de dagelijkse hectiek in onze reguliere werkplaatsen.”

Doorgroeien naar de reguliere werkplaats

Later in de opleiding, wanneer de startende monteurs voldoende basiskennis en -ervaring hebben opgedaan, stromen ze door naar een werkplek in een van de reguliere werkplaatsen van Van den Brug. Deze vind je in Drachten, maar ook in Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Hier kunnen ze hun vaardigheden in de praktijk verder toepassen en werken ze samen met ervaren monteurs aan voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, CUPRA en VW Bedrijfswagens.

Benieuwd naar jouw werkkansen bij Van den Brug?

Hou dan onze vacatures in de gaten of neem contact met ons op.

Vacature stageplek BBL-leerling monteur Van den Brug Franeker