Terugblik op de Audi quattro Cup 2022

nieuws

07 juli 2022

Technologie en passie. Dat is wat Audi en de golfsport al vele jaren met elkaar verbindt. In 1991 is de Audi quattro Cup groot geworden als een internationaal fenomeen. Inmiddels worden er jaarlijks meer dan 600 kwalificatietoernooien gehouden. Met zijn 80.000 deelnemers is het Audi quattro Cup toernooi werelds grootste amateurgolftoernooi. Op de fraaiste golfcourses van Nederland vinden de dealerkwalificaties plaats. De meest succesvolle teams van de voorrondes hebben zich automatisch geplaatst voor de exclusieve landelijke finale op 29 augustus op Bernardus Golf. Het winnende team op 29 augustus mag zich vervolgens opmaken voor de wereldfinale in Rome welke zal plaatsvinden van 9 tot 13 oktober aanstaande.

 

De dealerkwalificatie

Op 1 juli is de Audi quattro Cup dealerkwalificatie Van den Brug gespeeld. Na de opening in het clubhuis en het verdelen van de lunchboxen was het tijd om de baan op te gaan. Met 18 holes in het vooruitzicht kon het toernooi nu echt beginnen. 
De 25 teams speelden erg sportief en er zijn meerdere voortreffelijke scores voorbij gekomen. Er zijn op deze zonnige dag meerdere birdies geslagen en door de latere winnaars is zelfs een eagle gemaakt! Aan het einde van de dag zijn de vier succesvolste teams bekroond met prijzen en hebben zij zich geplaatst voor de landelijke finale. Het winnende team van de dag had een handicap van +3,3 en 13,7. Zij kwamen binnen met een bruto score van -6 en wel 48 punten, dit is niet eerder voor gekomen. Dit betekend dat de tegenspelers op de landelijke finale van 29 augustus op Bernardus Golf zich kunnen opmaken voor een pittige pot.
Na een dag fanatieke golf en een warme douche werd de barbecue aangestoken. Met heerlijk eten en een goed drankje werd de Audi quattro Cup nog even geëvalueerd op het terras van het clubhuis. Met een prachtige avondzon op de baan is het toernooi afgesloten. 


Wij kijken terug op een geslaagde editie van de Audi quattro Cup Van den Brug 2022 en kijken uit naar de landelijke finale.

3

Alle Audi Sport op een rij!

Al het Audi aanbod van Van den Brug.

Het elektrisch rijden van nu!