Algemene verkoopinformatie

Hoe zijn onze voertuigprijzen tot stand gekomen?

Verkoopprijzen van onze personenwagens
Alle verkoopprijzen van personenwagens op deze website, in advertenties, radio- en tv-reclames of andere communicatie-uitingen van Van den Brug zijn consumentenprijzen inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Dit betekent dat je de auto voor de getoonde prijs kunt kopen en ermee kunt wegrijden zonder onvermijdelijke bijkomende kosten. Eventuele inruilpremies zijn NIET in deze consumentenprijzen meegenomen en kunnen voor aanvullende kortingen zorgen, wanneer je bij aankoop van jouw nieuwe auto een andere auto inruilt.


Samenstelling verkoopprijzen bedrijfswagens
Met de verkoop van onze bedrijfswagens richt Van den Brug zich op de zakelijke markt. Derhalve zijn alle verkoopprijzen van bedrijfswagens (grijs kenteken) op deze website, in advertenties, radio- en tv-reclames of andere communicatie-uitingen van Van den Brug zijn exclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges, maar ook exclusief eventuele inruilpremies.

Berekening netto bijtellingsbedrag per maand
Soms zie je bij een van onze voertuigen of in een nieuwsbericht over een nieuw model een netto bijtellingsbedrag staan. Deze maandelijkse bijtelling is veelal interessant voor de zakelijke rijder (lease) en wordt door ons als volgt berekend:
Cataloguswaarde (= fiscale waarde) x bijtellingspercentage x belastingschijf² / 12 maanden = maandelijkse bijtelling.
² Bij belastingschijf rekenen wij standaard obv 38,10% belasting

Verzekeringen, Financieringen en Private Lease via Pon Financial Services. 
Klik hier voor de complete dienstenwijzer van Pon/Volkswagen Financial Services.

Berekening maandtarieven en Private Lease

Van den Brug biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, Škoda Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. 

De door ons genoemde vanaf-tarieven zijn standaard o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, €500 eigen risico en regio Friesland en deze kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen bij onze private lease-prijzen, maar onderhoud en reparatie bij de officiële merkdealer wel, net als allrisk-dekking, wegenbelasting en internationale pechhulp.
Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. 

Private lease via Friesland Lease
Zo nu en dan hebben we extra private lease-campagnes in samenwerking met Friesland Lease, de leasemaatschappij in de regio.
Ook Friesland lease BV biedt private lease (of prive lease, zoals zij dat zelfs noemen) onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease en staat ingeschreven bij de KvK Noord Nederland onder nummer 01039137.

Waarom betaal ik voor rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges?

Leges
Voor aanvraag van het kentekenbewijs en inschrijving in het kentekenregister bij het RDW worden leges berekend. De kosten hiervoor bedragen € 40,80. Daarnaast worden er leges à €6,33 gerekend voor de tenaamstelling van het kenteken.
Leges worden door de overheid vastgesteld. Over leges wordt geen btw berekend.

Rijklaarmaakkosten bij aankoop van een gloednieuwe auto 
De naam omschrijft het eigenlijk al, want rijklaarmaakkosten zijn de basiskosten die gemaakt moeten worden om uw auto klaar te maken voor gebruik en de weg. Bij een nieuwe personen of bedrijfswagen zijn dit:
- Transport en logistieke handeling
- Nulbeurt
- In- en uitwendig reinigingen en poetsen
- Leveren en monteren van twee lifehammers
- Leveren en monteren van twee kentekenplaten

Afhankelijk van het model kunnen de door de importeur vastgestelde rijklaarmaakkosten voor een nieuwe personenwagen variëren. Vanaf 1 november 2016 zijn alle door ons vermelde verkoopprijzen voor nieuwe auto's inclusief rijklaarmaakkosten. 

Recyclingsbijdrage bij aankoop van een gloednieuwe auto
Sinds 1 januari 1995 moet op grond van de Wet Milieubeheer voor iedere nieuwe auto een recyclingsbijdrage worden afgedragen. Deze recyclingsbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, STIBA en FOCWA schadeherstel). Auto Recycling Nederland heeft ten doel om auto´s aan het einde van de levensduur te in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. De recyclingsbijdrage voor nieuwe auto's is altijd €25, inclusief BTW. Voor elektrische en (plug-in) hybride voertuigen geldt een extra beheerbijdrage. Afhankelijk van het gewicht van de accu is deze bijdrage €5 tot €65.  

Brandstofverbruiksboekje

In het brandstofverbruiksboekje vind je alle informatie over brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met gegevens voor alle beschikbare nieuwe modellen personenauto's. Sinds een paar jaar wordt het brandstofverbruiksboekje niet meer niet meer in gedrukte vorm, maar digitaal beschikbaar gesteld op de website van de RDW:

Betalen met contant geld

Als autobedrijf vallen wij onder de Wwft. Daarom zijn wij verplicht een aantal regels te hanteren als het gaat om contant geld. Wil je jouw factuur contant betalen? Houd dan er dan rekening mee dat wij:

- geen biljetten van €200,- en €500,- accepteren;
- en per (aankoop)transactie niet meer dan €5.000,- contant geld accepteren.

Disclaimer website Van den Brug

Hoewel Van den Brug de informatie op deze website en andere (reclame)uitingen zo accuraat en actueel mogelijk weergeeft, zijn wijzigingen en/of fouten in de gegevens, zoals prijzen, kilometerstanden, technische specificaties, afbeeldingen, standplaats en dergelijke ten allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze website of andere communicatie-uitingen van Van den Brug kunnen derhalve op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Voor de volledige en algemene voorwaarden van Van den Brug, verwijzen we je naar onderstaand PDF-document:
Algemene Voorwaarden Van den Brug (versie juli 2022)

Laatste update van deze pagina: 1 juli 2022