De eerste vijf zijn een feit, nog 24 te gaan!

nieuws

13 maart 2023

Op 12 mei mochten wij in samenwerking met Friesland Lease en Bourguignon 5 keer de volledig elektrische ID.Buzz afleveren. Langzamerhand zal dit verder uitgebreid worden tot maar liefst 29 van deze prachtige bussen. Wij nemen jouw mee in het proces van de Provincie Friesland en de match tussen hun en de ID.Buzz!

Mooi geel is niet lelijk!

Na goed te hebben verkend wat de oplossingen kunnen zijn voor de mobiliteitsvragen komt de ID.Buzz als beste naar voren. Volledig elektrisch en vegan geproduceerd dus ontzettend duurzaam. Ook is er van alles mogelijk op het gebied van inbouw.
Maar voordat we bij die stap komen wil de Provincie eerst proefrijden. Een week lang heeft de Provincie proefgereden en getest of de Buzz Provincie-proof is. Dit beviel niet alleen de provincie, maar ook de medewerkers wat ze heeft doen besluiten om de bus dan ook af te nemen.

De elektrische auto’s moesten worden opgeleverd met de kenmerken van de Provincie Friesland. Samen met Van den Brug is de Provincie Friesland gaan kijken wat de mogelijkheden hierin waren.

ID. Buzz Provincie Fryslan

Alles op maat

Van den Brug is hiermee aan de slag gegaan: De auto's zijn allereerst gespoten in de kenmerkende gele kleur. Om de ID. Buzz vervolgens nog opvallender te maken voor medeweggebruikers heeft deze een wrap gekregen met reflecterende delen. Om het geheel af te maken zijn er zwaailampen aangebracht en mocht het logo van de Provincie Friesland natuurlijk ook niet ontbreken!

Maar dat is alleen de buitenkant. Ook de binnenkant is volledig op maat gemaakt. Zo is er een stelling geplaatst voor alle attributen die de bestuurders nodig hebben. Ook is er een watertank aanwezig waar de bestuurder de handen kan wassen.

Wij kijken terug op een goede samenwerking en een mooi resultaat van de eerste 5 exemplaren van de ID. Buzz en kijken uit naar de andere 24!

De ID. Buzz Cargo: de eerste bedrijfswagen in de elektrische ID. reeks

Met ons sparren over mobiliteitsoplossingen voor jouw bedrijf?