Performance meets elektrificatie

nieuws

14 juni 2021

Dat Audi elektrische auto's serieus neemt is wel gebleken bij de introductie van de RS e-tron GT en de Q4 e-tron. En nu bereikt de volgende stap in mobiliteit ook Audi Sport met een nieuwe koers gericht op de toekomst.

Power up!

De RS e-tron GT was het debuut voor Audi Sport op de markt voor elektrische auto's. De komende jaren zet Audi Sport in op het elektrificeren van de volledige line-up. Het begint met de RS 6 Avant, de RS 7 Sportback en de RS Q8 welke uitgerust gaan worden met een krachtige 4,0-liter V8 biturbo TFSI-motoren met 48-volt mild-hybridesystemen en cilinder on demand-technologie. In de toekomst zal de aandrijving nog een stap verder gaan in de vorm van Plug-In Hybride of volledig elektrische aandrijving.

A210739 Large (Large)

Performance is an attitude

Als trotse nieuwe Audi Sport-dealer juicht Van den Brug deze stap meer dan toe. Audi Sport heeft aangetoond dat Performance an attitude is en dat elektrisch rijden hier perfect in past zonder aan beleving in te leveren. 

Met de elektrificatie van auto's wordt een beweging in gang gezet waar Van den Brug zich al een aantal jaren geleden bij heeft aangesloten. Zo dragen we al sinds 2014 het keurmerk "Erkend Duurzaam", brengen we ons energieverbruik omlaag en hebben we waterbesparende maatregelen genomen. Zo hopen we onze bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Meer weten over onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid? 

Audi RS 1.2

De toekomst is nu

Met de introductie van de RS e-tron GT laat Audi Sport zien dat performance in elektrisch rijden aansluit bij het moment. Het elektrische topmodel spreekt zowel bestaande als nieuwe klanten aan. Het lijkt daarmee het startschot te zijn voor Audi Sport om de elektrificatie van de RS-modellen door te gaan voeren. Voor 2024 verwacht Audi Sport de helft van de modellen geëlektrificeerd te hebben. Rond 2030 verwacht men nog alléén maar geëlektrificeerde modellen aan te bieden, dus volledig elektrisch of high-performance Plug-In hybride.

Audi Q4 E Tron Friesland1