Ontdek de vernieuwde Audi Q7 en Q8: meer vermogen en groter bereik

nieuws

24 april 2024

Audi introduceert significante updates voor de Q7 en Q8 TFSI e quattro modellen, waarbij zowel de technologie als het design grondig zijn herzien. De nieuwste versies van deze populaire plug-in hybrides zijn niet alleen voorzien van een krachtigere batterij, maar bieden ook verbeterde rijmodi die de efficiëntie en het rijplezier aanzienlijk verhogen. Met een verhoogd elektrisch bereik en geavanceerde technologieën beloven deze modellen een zowel dynamische als comfortabele rijervaring. De facelift omvat tevens een modernere uitstraling met stijlvol aangepaste voor- en achterbumpers die het assertieve karakter van de auto's accentueren. Dit alles maakt de vernieuwde Audi Q7 en Q8 ideale keuzes voor automobilisten die op zoek zijn naar een luxueuze, krachtige en milieuvriendelijke SUV.

Design en technologie

De vernieuwde modellen van de Audi Q7 en Q8 TFSI e quattro beschikken nu over een opgefrist exterieur met nieuwe voor- en achterbumpers die het robuuste karakter van de auto's benadrukken. Voor het eerst zijn beide plug-in hybrides uitgerust met all-wheel steering, ook wel vierwielbesturing, wat zorgt voor een verhoogde veiligheid en comfort. De toevoeging van elektromechanische actieve rolstabilisatie (eAWS) verbetert de dynamische rijeigenschappen aanzienlijk. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat de auto's minder overhellen in bochten, wat resulteert in een nauwkeuriger en stabieler rijgedrag.

De hybride aandrijflijn bestaat uit een krachtige 3,0-liter V6 Otto-motor gecombineerd met een efficiënte elektromotor, waardoor een maximaal systeemvermogen van 290 kW (394 PK) wordt bereikt. De nieuwe, krachtigere lithium-ion batterij, strategisch geplaatst onder de bagageruimtevloer, heeft nu een verhoogde capaciteit van 25,9 kWh, wat een volledig elektrisch bereik tot 90 kilometer mogelijk maakt. De verbeterde batterijtechnologie en rijmodi stellen bestuurders in staat om een groot deel van de dagelijkse kilometers volledig elektrisch te rijden.

Audi nieuws

15 mei 2024

audi a3

De nieuwe Audi A3 is onthuld en wij hebben alvast de eerste beelden voor je verzameld. Bekijk ze snel!

Audi heeft de Q7 en Q8 TFSI e quattro modellen een uitgebreide update gegeven met verbeterde batterijtechnologie en efficiëntere rijmodi voor een verhoogd elektrisch bereik en dynamischer rijgedrag.

Zodat we alle aandacht en tijd hebben voor de nieuwe generatie monteurs.