Nieuwe Volkswagen Tiguan 2020

nieuws

02 juli 2020

De eerste Volkwagen Tiguan werd in 2007 aan de wereld gepresenteerd. Vier jaar geleden was er de tweede generatie van de succesvolle Volkswagen. De Tiguan is een schot in de roos want de Duitsers bouwden in 13 jaar zo’n zes miljoen exemplaren van het model. Vorig jaar was zelfs een op de zeven verkochte Volkswagens een Tiguan. De nieuwe Tiguan staat in onze showrooms klaar voor een proefrit. 

Een nieuw gezicht voor de Tiguan 2020

Je herkent de nieuwe Tiguan aan de nieuwe grille. Deze grill komt terug in alle SUV's van Volkswagen. Samen met de hogere motorkap, bredere LED-koplampen en nieuwe bumpers komt de nieuwe Volkswagen Tiguan 2020 daadkrachtig in beeld. Op de achterkant bevinden de Tiguan letters zich nu onder het VW-logo.

De nieuwe Volkswagen Tiguan modellen

Het modellengamma bestaat uit de Tiguan Life, een luxe Tiguan Elegance en de sportief getinte Tiguan R-Line. De modellen hebben standaard LED-koplampen, een proactief inzittendenbeschermingssysteem in Combinatie met Front Assist, het nieuwe multifunctionele stuurwiel, een infotainmentsysteem met minimaal een 6,5 inch display en We Connect en We Connect plus.

De nieuwe Volkswagen Tiguan 2020 staat nu in Drachten, Heerenveen en Sneek. Een proefrit boeken? Kies een Van den Brug vestiging van jouw keuze en plan eenvoudig een proefrit online.

De Volkswagen Tiguan 2020 in detail:

2020 Volkswagen Tiguan - sound & visual review Heerenveen

Volkswagen Tiguan eHybrid 2020

De nieuwe Tiguan is er voor het eerst ook bechikbaar met de geavanceerde plug-in hybridetechnologie. De Tiguan eHybrid heeft een aandrijflijn met een systeemvermogen van 180 kW/245 pk. Deze versie van de Tiguan wordt later dit jaar bestelbaar.

De auto start in de elektrische E-Mode stand wanneer de batterij voldoende opgeladen is. De elektrische actieradius bedraagt dan 50 kilometer (WLTP). Je kunt dus de meeste dagelijkse ritten emmissievrij afleggen. In E-Mode is de topsnelheid van de eHybrid begrensd op 130 km/u. In Hybrid-modus slaat de Tiguan tijdens langere ritten voldoende energie op om op de plaats van bestemming elektrisch te kunnen rijden.

De GTE-modus activeer je via de knop naast de DSG-keuzehendel en staat voor maximale sportiviteit. In deze stand is het volledige systeemvermogen beschikbaar.
Lees meer informatie over elektrisch en hybride rijden bij Volkswagen.