De nieuwe Audi Q6 e-tron

nieuws

19 maart 2024

Audi heeft de sluier opgelicht van de langverwachte Q6 e-tron, het nieuwste lid van zijn groeiende elektrische modellenreeks. Als het eerste voertuig van het merk gebouwd op het innovatieve Premium Platform Electric (PPE), markeert de Q6 e-tron een nieuw tijdperk in elektrische mobiliteit met zijn geavanceerde technologie, baanbrekende infotainmentmogelijkheden, en hoogwaardige veiligheidskenmerken.

De volledig elektrische SUV onderscheidt zich door zijn indrukwekkende prestaties, zowel op het gebied van rijden als opladen, waarbij het voertuig in staat is tot snelladen met een vermogen tot 270 kW. Dit zorgt voor een oplaadtijd van slechts 21 minuten van 10% naar 80% accucapaciteit, terwijl ongeveer tien minuten aan de snellader al goed is voor een extra 255 kilometer bereik. Met een actieradius die oploopt tot wel 625 kilometer, zet de Q6 e-tron een nieuwe standaard voor elektrisch reizen. Zo kun je zonder te laden makkelijk van Amsterdam naar Parijs rijden. 

*Update 12 april 2024, de Audi Q6 e-tron is vanaf nu te bestellen. Interesse? Klik op onderstaande knop en laat je gegevens achter.

Design en technologie

De Q6 e-tron pronkt met een volledig nieuw interieurdesign, kenmerkend door zijn moderne opzet en het gebruik van toonaangevende materialen, wat resulteert in een strakke, futuristische uitstraling. Het exterieur van de auto combineert de robuuste uitstraling van een SUV met de sportieve elegantie die men van Audi gewend is, versterkt door progressieve designelementen zoals de Singleframe grille en dynamische lijnen.

Dankzij de 800-voltarchitectuur en een krachtige lithium-ion accu, biedt de Q6 e-tron uitzonderlijke prestaties en laadefficiëntie. Het voertuig is ook uitgerust met de nieuwste connectiviteits- en entertainmentfeatures, inclusief panoramaschermen, een Augmented Reality head-up display, en het Bang & Olufsen Premium Sound System voor een ongeëvenaarde auditieve ervaring.

De Q6 e-tron maakt gebruik van duurzame materialen in zijn ontwerp, wat de toewijding van Audi aan milieubewustzijn onderstreept. Het voertuig is verder uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen voor een ontspannen rijervaring, variabele rijeigenschappen via Audi drive select, en een digitale sleuteloptie voor meer gebruiksgemak.

Met de onthulling van de Audi Q6 e-tron zet Audi een grote stap voorwaarts in de elektrificatie van zijn wagenpark, en belooft een toekomst waarin elektrisch rijden niet alleen mogelijk is, maar ook uitzonderlijk aantrekkelijk. De Q6 e-tron is niet alleen een elektrische auto; het is een Audi die elektrisch rijden naar het volgende niveau tilt.

Wil je meer weten over de audi Q6 e-tron? Lees alle details op onze modelpagina.Audi nieuws

16 juli 2024

audi a5

De nieuwe Audi A5 is onthuld en wij hebben alvast de eerste beelden voor je verzameld!

De nieuwe, volledig elektrische Q6 e-tron geeft Audi's brandclaim 'Voorsprong door techniek' een nieuwe impuls. Ervaar 'm nu zelf bij Van den Brug tijdens een proefrit!

25 juni 2024

audi q7 q8

Goed nieuws! De nieuwe Audi Q7 en Q8 e-tron staan te schitteren in onze showroom in Drachten. Beide modellen beloven een ultieme rijervaring en zijn klaar om uitgebreid bewonderd en getest te worden.