De nieuwe Transporter - Veelzijdiger dan ooit

nieuws

13 december 2023

Eind 2024 introduceert Volkswagen Bedrijfswagens de opvolgers van de huidige Transporter 6.1 en Caravelle 6.1. Deze nieuwe generatie is op alle fronten verbeterd. Zo krijgen de nieuwe modellen een aanzienlijk verder uitgebreide standaarduitrusting – met onder meer een digitale cockpit, centraal display en de nieuwste assistentiesystemen – plus volledig nieuwe en efficiënte aandrijflijnen. Zo heeft Volkswagen Bedrijfswagens met de Transporter voor het eerst een modelserie ontwikkeld die leverbaar wordt met diesel-, plug-in hybride- en elektrische aandrijflijnen. 

Met zijn strakke ontwerp is de nieuwe Transporter duidelijk herkenbaar als lid van de Volkswagen Bedrijfswagens-familie. De standaard LED-koplampen zijn bepalend voor het aerodynamische design van bestelwagens van dit formaat. Ook aan de achterzijde krijgt de Transporter standaard LED-units. Net als zijn voorgangers kan hij naar wens worden geconfigureerd met een achterklep of openslaande deuren.

  • Grote keuze uit aandrijflijnen: diesel, plug-in hybride én volledig elektrisch
  • In alle opzichten verbeterd: groot laadvolume (van 5,8 tot 9,0 m3), hoger laadvermogen (max. 1.3 ton) en groter trekgewicht (max. 2.8 ton)
  • Innovatiever en breder gamma dan ooit

Naast de nieuwe LED-verlichting wordt de Transporter standaard geleverd met functies als een elektronische parkeerrem inclusief Auto Hold-functie, 12 inch digitaal instrumentenpaneel (Digital Cockpit), infotainmentsysteem (inclusief DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, onlinediensten en een 13 inch touchscreen), multifunctioneel stuur, regensensor, Lane Assist rijbaanassistent, Autonomous Emergency Braking Front Assist en dynamische verkeersbordherkenning met waarschuwing voor de verkeerde rijrichting.

Brede keuze aan carrosserievarianten

Volkswagen Bedrijfswagens gaat de nieuwe Transporter leveren als gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (inclusief ramen en stoelen achterin), als pick-up dubbele cabine en als Caravelle. De Kombi- en gesloten bestelwagenmodellen worden optioneel ook verkrijgbaar met een verhoogd dak. De gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi worden daarnaast ook leverbaar met een verlengde wielbasis. Het verhoogde dak kan voortaan ook worden gecombineerd met de kortere wielbasis.

Langer en breder

De nieuwe Transporter is 5.050 mm lang, een toename van 146 mm ten opzichte van zijn voorganger. De wielbasis is met 97 mm verlengd tot 3.100 mm en optioneel komt er een verlengde uitvoering met een 400 mm langere wielbasis (totale lengte: 5.450 mm). Met 2.032 mm is de nieuwe Transporter 128 mm breder dan zijn voorganger (zonder buitenspiegels). De grotere buitenafmetingen komen volledig ten goede aan het interieur, ofwel aan meer lading dan wel extra comfort voor de inzittenden.

Extra laadvolume, laadvermogen en trekgewicht

Dankzij de grotere lengte, breedte en wielbasis zijn de laadmogelijkheden van de nieuwe Transporter in alle opzichten gegroeid. Het (maximale) laadvolume van de Transporter met standaard wielbasis en standaard dak is toegenomen tot 5,8 m3. Tussen de wielkasten meet de maximale laadbreedte nu 1.392 mm (+148 mm). Het laadvermogen van de Transporter met standaard wielbasis met dieselmotor is gestegen van 1,2 naar 1,3 ton. Voor de gesloten bestelwagen met dieselmotor en een vermogen van 110 en 125 kW heeft Volkswagen Bedrijfswagens het maximale aanhangergewicht (geremd met een stijgingspercentage tot 12%) verhoogd van 2,5 naar 2,8 ton. Tot slot is de maximale dynamische daklast gegroeid van 150 kg naar 170 kg.

Innovatief in aandrijving

Voor het eerst wordt de nieuwe Transporter ook leverbaar met plug-in hybrideaandrijving (eHybrid) en zelfs een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de diesels. Qua vermogen biedt de Transporter keuze uit drie TDI-varianten: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Aanvullend komt hij er met plug-in hybrideaandrijving, met een systeemvermogen van 171 kW (233 pk), én in vier volledig elektrische versies: met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). Die laatste drie krijgen standaard een 83 kWh (bruto) groot accupakket, de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt geleverd met een 54 kWh (bruto) variant. De TDI- en eHybrid-modellen zijn voorzien van voorwielaandrijving, 4MOTION vierwielaandrijving wordt als optie leverbaar voor de TDI-versies vanaf 110 kW. De volledig elektrische modellen hebben achterwielaandrijving; later staat ook hiervoor een versie met vierwielaandrijving gepland.

Interesse in de nieuwe Transporter?

Al met al gaat Volkswagen Bedrijfswagens met de nieuwe Transporter een breder en innovatiever gamma dan ooit leveren. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend maar worden bij de start van de voorverkoop, in het voorjaar van 2024, bekendgemaakt.

Heb je nu al interesse in dit model? Laat dan je gegevens achter. We informeren je graag over het laatste nieuws.

VW Bedrijfswagens nieuws

Er is nu een nieuwe extra rijk uitgeruste uitvoering van de ID. Buzz Cargo beschikbaar; de Bulli Edition. Bekijk all informatie.

De SEBA regeling gaat op dinsdag 23 april 2024 weer open. Hiermee profiteer je van € 5.000,- extra voordeel bij de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen.

Zodat we alle aandacht en tijd hebben voor de nieuwe generatie monteurs.