Audi toont Audi A6 e-tron concept

nieuws

22 april 2021

Eigenlijk vielen we een beetje stil toen Audi de A6 e-tron concept liet zien. Zeg nou zelf, het is een prachtige auto!

De grille zagen we al verschijnen op eerdere e-tronmodellen en maakt ook deze A6 herkenbaar als e-tron. Ook de lange wielbasis en daarmee de korte overhang zijn herkenbaar voor de elektrische modellen van Audi. Groot voordeel is de ruimte die ontstaat in het interieur, het lage zwaartepunt en daarmee de optimale rijeigenschappen. 

Het nieuwe platform dat Audi en Porsche samen hebben ontwikkeld biedt ruime voor een flink accupakket en daarmee een grote actieradius. Met steeds betere en snellere laadmogelijkheden krijgt elektrisch rijden de verdiende boost.

Premium Platform Electric

Premium Platform Electric (PPE) is een platform voor de grotere elektrische modellen waarmee ruimte en flexibiliteit ontstaat voor het accupakket. Het accupakket wordt met dit platform tussen de assen geplaatst. Hierdoor, en omdat de transmissietunnel ook ontbreekt, ontstaat volop ruimte voor het interieur. 

Het PPE-platform biedt mogelijkheid voor aandrijving op één of twee assen en is het accupakket en de wielbasis flexibel. Daarmee wordt het platform breed inzetbaar.

Audia6e Tronconcept12 (Large)
Audia6e Tronconcept7 (Large)

Prachtige lijnen

Bij de Audi A6 e-tron concept zien we dezelfde lijnen terug als bij de e-tron GT en de Q4 e-tron. De vloeiende lijnen dragen bij aan een goede aerodynamische waarde. De lage luchtweerstand helpt bij het omlaag brengen van verbruik en zo de actieradius te vergroten. Maar, laten we eerlijk zijn, het ziet er vooral geweldig uit.

Wat ook opvalt is de verlichting. Bij de A6 e-tron gebruikt Audi Digital Matrix LED- en OLED-technologie voor nog betere lichtopbrengst. Zo helder dat de auto als projector kunnen fungeren en je tijdens het laden kunt gamen. De lichtunits vervullen meerdere functies en er zijn lichtsignaturen mogelijk. Met andere woorden, jouw Audi A6 e-tron wordt herkenbaar aan het licht. 

Next gen laden

De Audi A6 e-tron conceptauto beschikt over 800-volt laadtechnologie door gebruik te maken van het PPE platform. Daarmee wordt laden met 270 kw mogelijk. Slechts 10 minuten laden is goed voor 300 km bereik. Afhankelijk van de gekozen configuratie kan de Audi A6 e-tron concept beschikken over een actieradius tot 700 km conform WLTP norm. 

Met de komst van het PPE-platform wordt de volgende stap gezet en komt een grotere actieradius meer binnen bereik. En met een ontwerp als deze kunnen we amper wachten.

Audia6e Tronconcept3 (Large)

Interesse in de A6 e-tron?

Om je belangstelling kenbaar te maken kun je je gegevens hier achter laten. We informeren je graag over het laatste nieuws.