Van den Brug nu officiële Audi Sport dealer

nieuws

01 april 2021

Audi Van den Brug mag zich voortaan officiële Audi Sport dealer noemen. Van den Brug is daarmee de enige Audi Sport dealer in de noordelijke drie provincies en mag hiermee de meest exclusieve en sportieve modellen van de Duitse autofabrikant aanbieden.

Audi Sport is het exclusieve label van Audi waarin innovatie, sportiviteit en futuristische designs samenkomen. Het merk is actief in verschillende takken van autosport zoals de 24 uur van Le Mans, de Formule E en binnenkort zelfs de Dakar Rally. De kennis die het merk opdoet in alle vormen van racerij wordt toegepast op de meest sportieve straatauto's van het merk. Deze zogeheten RS-modellen zijn nu bij Van den Brug te bezichtigen, proef te rijden en uiteraard exclusief te bestellen.

De Audi RS e-tron GT is op komst

Het eerstvolgende nieuwe RS-model dat bij Van den Brug wordt geïntroduceerd is de Audi RS e-tron GT. De eerste volledig elektrische Gran Turismo van Audi die in de RS-uitvoering nóg gespierder is dan de reguliere Audi e-tron GT.

De Audi RS e-tron GT was recent al even bij ons bezoek. In deze video nemen we je mee langs alle details van deze fantastische auto.

Audi Showroom Verleden

Audi en Van den Brug, een rijke geschiedenis

Van den Brug, voorheen Autoland van den Brug, is opgericht in 1923 en werd in 1948 een van de eerste Volkswagen-dealers. Sinds 1974 is Van den Brug ook dealer van Audi, het merk dat toentertijd de naam NSU droeg. In de loop der tijd is Van den Brug in Friesland, maar ook ver daarbuiten, uitgegroeid tot een vertrouwde naam en zijn duizenden Audi’s de showroom uitgereden.

Naast Volkswagen en Audi is Van den Brug ook dealer voor de merken SEAT en Škoda en heeft het vestigingen in Drachten, Heerenveen, Sneek, Buitenpost en Franeker.