Voordelen en nadelen van private lease

nieuws

13 november 2023

Het private leasen van een nieuwe auto is populairder dan ooit. Zorgeloos een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand spreekt veel mensen aan. Maar is private lease ook geschikt voor jou? We hebben de belangrijkste voordelen en nadelen van private lease voor je onder elkaar gezet. Benieuwd welke modellen je kunt private leasen? Bekijk dan snel onze voorraad private lease modellen of bekijk de top 10 populairste private lease modellen.

Private lease voorraad

Voordelen private lease

Vaste maandlasten

Met private lease weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan kosten voor je auto. De private lease prijs is inclusief onderhoud van je auto, verzekering en wegenbelasting. Je hoeft de auto zelf alleen nog maar te tanken of op te laden.

Geen grote investering nodig

Omdat je bij private lease een vast bedrag per maand betaalt, hoef je geen grote eenmalige investering te doen zoals wanneer je een auto koopt. Ook hoef je geen aanbetaling te doen en geen rekening te houden met bijvoorbeeld onverwachte onderhoudskosten.

Geen onderhoudskosten

Het maandbedrag van private lease is inclusief onderhoud en reparatie. Je hebt dus nooit meer te maken met (onverwachte) onderhoudskosten.

Geen waardevermindering

Wanneer je een nieuwe auto koopt, heb je na verloop van tijd te maken met afschrijving en waardevermindering. Hier kom je meestal pas achter wanneer je je auto wilt verkopen of inruilen. Hier heb je bij private lease geen last meer van. Is je contract afgelopen? Dan zoek je gewoon weer een spiksplinternieuwe auto uit!

Nieuwe auto rijden

Bij private lease rijdt je altijd een nieuwe auto. Je geniet dus altijd van de nieuwste features qua veiligheid en technologie en rijdt in het nieuwste model van je favoriete merk.

Duurzaamheid

Bij private lease rijdt je altijd in een nieuw model dat voldoet aan de laatste milieunormen en heb je ook de keuze uit elektrische of hybride modellen.

Nadelen private lease

Contractduur

Bij private lease ga je een verplichting aan voor 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Kijk dus niet alleen naar je situatie nu, maar denk ook na over de komende jaren.

Kilometerlimiet

Bij het aangaan van je private lease contract kies je voor het aantal kilometers wat je per jaar verwacht te gaan rijden. Hier is ook je maandbedrag op gebaseerd. Rijd je meer kilometers? Dan moet je waarschijnlijk bijbetalen. Houd dus zelf altijd goed in de gaten of het aantal kilometers uit je contract nog voldoende is. Het is meestal voordeliger om je contract aan te laten passen wanneer je meer kilometers verwacht te gaan rijden.

Geen eigendom

Bij private lease wordt de auto nooit jouw eigendom. Door sommigen kan dit als nadeel worden gezien.

BKR-registratie

Bij private lease wordt er een BKR-registratie gemaakt van het totale leasebedrag. Dit kan gevolgen hebben voor het maximale bedrag wat je kunt lenen voor een hypotheek. Ben je van plan om de komende jaren een hypotheek af te sluiten? Houd hier dan goed rekening mee.

Voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden is populairder dan ooit. Maar wat zijn de meest populaire private lease modellen? We vertellen het je graag!

13 november 2023

private lease

Het private leasen van een nieuwe auto is populairder dan ooit. Maar is private lease ook geschikt voor jou? We hebben de belangrijkste voordelen en nadelen van private lease voor je onder elkaar gezet.

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Let dan goed op. Ook in 2023 kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto, nieuw of occasion. Benieuwd naar deze regeling? Wij leggen hem graag uit.