Menu
Kies uw vestiging:
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek
Volkswagen ID. 2019

De Volkswagen ID.

De Volkswagen ID. is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig elektrische Volkswagens. Dit model legt de perfecte basis voor toekomstige elektrische modellen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden. Schrijf je in of ontvang meer informatie

Het nieuwe model is onthuld tijdens ‘s werelds belangrijkste autoshow in Frankfurt. Later dit jaar beleef je bij ons in de showrooms de onthulling van de Volkswagen ID. Belangrijk om te weten is dat je hem kunt reserveren bij Van den Brug en dat we nu extra productieplaatsen hebben voor de gelimiteerde First Edition. Klik op de button hieronder om je in te schrijven of voor meer info.

Schrijf je in of ontvang meer info

Volkswagen ID.3 nieuws

Volkswagen ID.3 videoserie

Volkswagen ID.3 videoserie

In deze videoserie zie je hoe elk onderdeel van de nieuwe Volkswagen ID tot stand is gekomen maar ook hoe hij uiteindelijk ontworpen is. Bekijk alle video's van de verschillende stappen die genome...

Elektrische Volkswagen ID.3 onthuld

Autoweek Onthulling Volkswagen ID.3 - Special

Volkswagen ID.3 First edition

De ID. in het wild

Gespot op Schiphol

Volkswagen maakt meters met de ID.

De Volkswagen ID: volledig elektrisch

Het model legt een perfecte basis voor toekomstige elektrische modellen. Elektrisch rijden is goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de portemonnee. De kosten van elektriciteit per kilometer liggen namelijk een stuk lager dan van benzine of diesel. En met zijn flinke actieradius maakt de ID. elektrisch rijden voor veel mensen bereikbaar en betaalbaar.

Bekijk de veelgestelde vragen

Gebouwd op het MEB platform.

De ID. is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

Volkswagen MEB Platform

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat de nieuwe Volkswagen ID. in productie?

De nieuwe Volkswagen Hatchback zal in 2020 in productie gaan. De eerste exemplaren van de ID.3 arriveren medio 2020. De Id. is 100% elektrisch maar ook verbonden en zal een grote stap richting het autonome rijden zetten.


Wat is de actieradius van de Volkswagen ID.?

Er zullen drie batterij-varianten beschikbaar zijn voor de ID.3: de basisversie met een netto energie-inhoud van 45 kWh maakt een actieradius van 330* km (WLTP) mogelijk. Deze batterij is te laden met maximaal 7,2 kW wisselstroom en maximaal 50 kW gelijkstroom (100 kW gelijkstroomladen optioneel). Met de ‘mid-range’ batterij (netto 58 kWh) bedraagt de actieradius maximaal 420* km. De grootste batterij (netto 77 kWh) is goed voor een actieradius van 550* km. Hij is te laden met maximaal 11 kW (wisselstroom) en 125 kW (gelijkstroom).


Wat zijn de afmetingen van de ID.?

Het ID.3 heeft een lengte van 426 cm en een breedte van 180 cm. De hoogte is 155 cm. Het nieuwe model heeft van binnen de ruimte van de Volkswagen Passat. Dit is bijzonder te noemen aangezien de carrosserie van de ID. zelfs korter is dan de huidige Volkswagen Golf. De extra ruimte is te danken aan het feit dat de elektromotor bevestigd is op de as. De accu van de volledig elektrische auto heeft Volkswagen in de wagenvloer verwerkt.


Wat is de prijs van de Volkswagen ID.?

De nieuwe Volkswagen ID zal beginnen met een vanafprijs van ca €30.000. Je kunt je inschrijven voor een zogenaamde First Edition. De ID.3 1ST heeft een range van 420 km en een vanafprijs onder de € 40.000. Voor alle snelle beslissers is het mogelijk om een productieplaats voor deze limited edition te reserveren. In zeer korte tijd waren de duizende plekken vergeven. Informeer naar de extra plaatsen bij eens van onze Volkswagen teams.


Schrijf je in voor de wachtlijst of ontvang meer informatie

Wij hebben extra productieplaatsen weten te bemachtigen. Wil je je inschrijven voor een van de productieplekken voor de gelimiteerde ID3. First Edition of wil je meer informatie ontvangen? Laat dan je gegevens achter.
Onze Volkswagenteams in Buitenpost, Drachten, Franeker, Heerenveen en Sneek staan je graag te woord.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Over Van den Brug

Van den Brug: Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Bedrijfswagens dealer Friesland

Over Van den Brug

Ons Friese familiebedrijf is in 1923 opgericht. Gedreven vanuit een passie voor rijplezier zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Waarna Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en SKODA met de jaren volgden. Ons enthousiasme is besmettelijk gebleken, want ruim 90 jaar later zijn we uitgegroeid tot een autodealer van formaat en vind je Van den Brug door heel Friesland. 

Daarom Van den Brug

Vestigingen
Drachten
Sneek
Heerenveen
Buitenpost

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt (occcasions)
 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service
 • Das Welt-occasions

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 - 54 13 30


Openingstijden en routebeschrijving