APK

APK voor €40

Of gratis i.c.m. onderhoud

Je auto moet jaarlijks (of in eerste instantie eens in de twee jaar) gekeurd worden voor de APK, leuker kunnen we dat niet maken.
Wel voordeliger, want bij Van den Brug betaal je slechts €40 voor de APK. Dit is inclusief afmeldkosten.

Veelgestelde vragen over de Volkswagen APK

Op welke punten wordt mijn Volkswagen tijdens een APK-Keuring gecontroleerd? 

Tijdens de APK wordt gekeken naar verkeersveiligheid, milieu en registratie. Dit betekent dat er qua verkeersveiligheid wordt gecontroleerd op kwaliteit van de  banden(profiel) (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie van je Volkswagen. Op het gebied van milieu ligt de focus op de uitstoot van uitlaatgassen: bij Volkswagens met een benzine-, LPG- of aardgasmotor wordt dit gemeten middels een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten. Het onderdeel registratie heeft betrekking op het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof.

Wanneer en hoe frequent moet mijn Volkswagen APK gekeurd worden?

Voor een benzinemotor is de eerste APK van je Volkswagen na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, vervolgens elk jaar.
NB Zit er een diesel of gasmotor in? Dan eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.

Vanaf wanneer kan ik mijn Volkswagen laten keuren?

Dit kan al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum. Deze APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. De APK kan dus ruim voor de vervaldatum ingepland worden. Plan meteen de APK

Kan ik wachten op de APK-Keuring van mijn Volkswagen?

Natuurlijk is het mogelijk om te wachten tijdens de APK van de Volkswagen. Houdt wel rekening met minimaal één uur wachttijd en laat het ons vooraf weten dat je wilt wachten, zodat we hier rekening mee houden in de planning. Tijdens het wachten is er natuurlijk koffie, thee en WiFi beschikbaar.

Is er vervangend vervoer beschikbaar tijdens de APK?

Bij Van den Brug bieden we onze klanten verschillende opties qua vervangend vervoer. Denk hierbij aan de gratis leenfiets of een vervangende auto tegen een geringe vergoeding. Geef bij het maken van de afspraak aan wat je voorkeur heeft.

Plan nu meteen je APK of onderhoud incl. gratis APK