Wat is een over-the-air update (OTA)?

Laten we vooraan beginnen. Wellicht heb je de term wel eens gehoord, over-the-air (OTA) updates. Het is een update die zonder tussenkomst van computer of ander apparaat wordt aangeboden. Voor jou Volkswagen betekent het dus dat je, via het netwerk waar je op bent aangesloten, een update voor je auto krijgt aangeboden. Dat gebeurt allemaal automatisch, het enige dat je zelf hoeft te doen is deze installeren. Dat klinkt niet alleen eenvoudig, dat is het ook.

Wat heb ik aan die over-the-air-updates?

Net als je computer en je smartphone is jouw auto voorzien van veel software. Soms treden er problemen op, en soms is er een verbetering aangebracht in de software waardoor je extra functies of opties krijgt. Daarom is het belangrijk dat je jouw Volkswagen up-to-date houdt. 

Het voordeel van een OTA update is dat je hiervoor niet naar de garage hoeft, of dat er iemand nodig is om de update te installeren. Dat doe je helemaal zelf, wanneer het jou uitkomt en waar het jou uitkomt. 

Hoe het werkt

Veel van de Volkswagen modellen zijn aangesloten op een mobiel netwerk. Hiermee kun je muziek of podcasts streamen en krijgt je navigatie actuele verkeersinformatie. Via ditzelfde netwerk ontvang je ook de updates. Daar zie je niets van