Volkswagen update software over-the-air (OTA)

nieuws

07 juli 2021

Volkswagen maakt een mooie stap op het gebied van digitalisering. Voor de ID modellen worden updates vanaf juli "over-the-air" (OTA) gedaan. Dat betekent dat nieuwe software versies via de ingebouwde e-SIM worden gedownload en geïnstalleerd. Daarmee wordt een bezoek aan de dealer voor een software-update overbodig.

ID.Software2.3

Volkswagen start met de OTA updates in juli. Bezitters van een ID.3 die lid zijn van de "First Movers Club" krijgen de nieuwe software als eerste aangeboden. Aansluitend hierop worden overige ID.3-, ID.4- en ID.4-GTX modellen voorzien van de update. Ben je geen lid van de First Movers Club, dan is het nog even afwachten wanneer de update jouw kant op komt. 

Deze stap is in lijn met de ACCELERATE-strategie van Volkswagen. Het is de bedoeling dat straks iedere 12 weken een OTA-update wordt gedaan door Volkswagen. Deze stap is een belangrijke mijlpaal voor Volkswagen en markeert de overgang naar een digitale en connected toekomst.

Ota4
Ota2

Wat betekent dit voor mij?

Als je in een ID-model rijdt van Volkswagen wordt jouw auto vanaf nu geüpdatet via de eSIM in jouw auto. Daarmee is jouw ID altijd up-to-date met de laatste software en daarmee ook de functionaliteiten. 

In de komende update zitten tal van updates zoals vernieuwde ID. Light-functies in het interieur, geoptimaliseerde omgevingsherkenning en daarmee verbeteringen aan de dynamische grootlichtassistent, op een aantal punten verbeterd bedieningsgemak, een nieuw design voor het infotainmentsysteem en verbeterde prestaties en stabiliteit van de digitale systemen in de auto.

In de toekomst betekent dit ook dat functies later kunnen worden toegevoegd aan de auto. Dat betekent dat jouw ID steeds meer op jouw wensen kan worden aangepast en dat bij verkoop een nieuwe eigenaar ook zijn eigen gewenste functionaliteiten kan gebruiken.