Wat maakt het interieur van de Q6 e-tron zo speciaal?

nieuws

08 september 2023

Al eerder maakte Audi de contouren van de nieuwe Audi Q6 e-tron bekend. Een nieuwe update: het gloednieuwe interieur. 

De Audi Q6 e-tron biedt een zorgvuldig samengesteld interieur dat zich onderscheidt door zijn unieke 3D-design en contrasterende elementen. Deze kenmerken springen direct in het oog en zorgen voor een unieke rijervaring. Lees hieronder wat er allemaal is toegevoegd door Audi. 


De nieuwe Audi Q6 e-tron wordt dit jaar nog op de markt gebracht!

Design en technologie

Het interieur van de Audi Q6 e-tron straalt een ruime en sfeer uit dankzij de 'Softwrap', die de gehele passagiersruimte omvat, van deuren tot middenconsole. De kleuren en hoogwaardige (gerecyclede) materialen komen ook terug in de stoelbekleding, wat het een mooi geheel maakt. 

Diverse materialen van de Softwrap zijn duurzaam geproduceerd. Zo zijn de bekledingsmaterialen Elastic Melange en Argument gemaakt van 100% gerecycled polyester. Ook Dinamica microvezel, dat wordt gebruikt voor de stoelbekleding, is gemaakt van gerecyclede materialen. 

Het Interaction Light (IAL) met LED-technologie omvat het gehele interieur. Het ontvangt inzittenden via de welkomstfunctie en laat zien wanneer de auto afgesloten of ontgrendeld is. Het IAL is er ook voor de veiligheid. Zo kan het dynamische afslagverlichting weergeven. Tevens kan het met pulserend licht informatie over bijvoorbeeld het laadproces versterken. Als het IAL niet actief is, gaat het op in de ambienteverlichting van het ambient light pakket plus.

Dankzij de nieuwe E3 elektronica-architectuur is het interieur van de Q6 e-tron volledig digitaal en verbonden. Audi's zelflerende stemassistent, genaamd Audi Assistant Dashboard, met een avatar, kan worden geactiveerd met 'Hé Audi' of via de myAudi app. 

Een Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D sound, 22 speakers en een vermogen van 830 W is optioneel te bestellen. Zo maken diverse speakers optimaal gebruik van geluidsreflectie via de ramen. Doordat vier speakers in de hoofdsteunen zijn geïntegreerd, kan het sound system bovendien ‘sound zones’ creëren. Het sound system is met lichtgevende belettering tevens een lust voor het oog. Ook door dit detail toont Audi aan dat het interieur van de Q6 e-tron is ontworpen met de inzittenden als centrale factor.


Interesse in de Q6 e-tron?

Om je belangstelling kenbaar te maken kun je je gegevens hier achter laten. We informeren je graag over het laatste nieuws.

Audi nieuws

Audi heeft de Q7 en Q8 TFSI e quattro modellen een uitgebreide update gegeven met verbeterde batterijtechnologie en efficiëntere rijmodi voor een verhoogd elektrisch bereik en dynamischer rijgedrag.

Zodat we alle aandacht en tijd hebben voor de nieuwe generatie monteurs.

Audi heeft de sluier opgelicht van de langverwachte Q6 e-tron, het nieuwste lid van zijn groeiende elektrische modellenreeks. Lees alles over het nieuwste model van Audi!