Vet, de Škoda Enyaq Founders Edition

nieuws

05 juli 2021

Škoda bestaat 125 jaar en viert dat op spectaculaire wijze. Van de populaire Škoda Enyaq worden maar liefst 1895 speciale uitvoeringen gemaakt, de Founders Edition. En daar is het niet mee gedaan. Er komen 200 van deze speciale uitvoeringen naar Nederland. En in tegenstelling tot de Enyaq geldt hierbij, op is op.

Twee varianten

De Founder Edition komt in twee varianten beschikbaar. Black of Silver. Daarnaast kun je kiezen uit twee aandrijvingsopties, Enyaq iV 60 met een actieradius van 390 kilometer of de  Enyaq iV 80 met een range van 537 kilometer.

Opvallend aan het ontwerp is de opvallende verlichte grille (Crystal Face) en de sportief gestileerde bumpers voor en achter. Daarnaast worden de grille-omlijsting, raamstijlen, dakrelings en diffuserinzet in de achterbumper z in hoogglans zwart uitgevoerd. 

Afhankelijk van de gekozen uitvoering worden spiegelkappen in koperkleur (Black) of zwart (Silver) uitgevoerd. 

Skoda Enyaq Iv Founders Edition (6) (HD)
Skoda Enyaq Iv Founders Edition (3) (HD)

Stijlvolle Combinaties

Het interieur van de Enyaq iV Founders Edition is gebaseerd op de Suite Design Selection. De kleuren die gebruikt zijn, zijn op elkaar afgestemd. Zo krijgt het dashboard een two-tone design en wordt de bekleding afgestikt met contrasterende stiksels. 

Standaard worden de stoelen voorzien van zwart leder met cognacbruine stiksels. Optioneel kun je kiezen voor cognackleurig leer met steenbeige stiksels. De matten krijgen cognacbruine biezen om het geheel compleet te maken.

In het stuur wordt een productienummer aangebracht om de exclusiviteit van de Founders Edition te onderstrepen. 

De limited edition is begin juli te bestellen als Enyaq iV 60 Founders Edition vanaf € 52.290, prijzen van de Enyaq iV 80 Founders Edition beginnen bij € 57.390. De eerste leveringen van de Founders Edition zullen plaatsvinden in september.