Škoda Enyaq bekroond als Zakenauto van het Jaar 2023

nieuws

30 september 2022

Op woensdagavond is de Škoda Enyaq uitgeroepen tot de Zakenauto van het Jaar 2023 tijdens de prestigieuze Driving Business Awards van Automotive Management in Nieuwegein. Thomas Duste, de manager product marketing van Škoda bij Pon Automotive, en Robert Neefjes, de manager lease, rent en aftersales B2B bij Pon Business Mobility, ontvingen de felbegeerde prijs uit handen van juryvoorzitter Odiel Mennink en Gandor Bronkhorst, adjunct-hoofdredacteur van Automotive Management.

Prijswinnende eigenschappen van de Škoda Enyaq

De vakjury was bijzonder lovend over het totaalpakket dat de Škoda Enyaq te bieden heeft, vooral gezien de "nuchtere prijs". Het juryrapport prijst de Enyaq als volgt: "De Enyaq springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het interieur valt op vanwege het hoge afwerkingsniveau. De Enyaq staat op hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID.4, maar toch levert Škoda een beter product, vindt de jury. Je krijgt een auto met een Škoda-signatuur, de kwaliteit van het Volkswagen-concern in een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten."

Reactie van Thomas Duste

Vol trots reageerde Thomas Duste op de bekroning van de Škoda Enyaq: "We zijn 1,5 jaar geleden begonnen met de Enyaq, we hebben in die tijd veel meegemaakt en zijn nu de best verkochte elektrische auto van Nederland. Vorig jaar waren we de beste nieuwkomer, dit jaar twee nominaties, dus het is wel echt de kers op de taart."

Toonaangevende prestaties in elektrische mobiliteit

De bekroning van de Skoda Enyaq als Zakenauto van het Jaar 2023 illustreert de voortdurende vooruitgang op het gebied van elektrische mobiliteit en toont aan dat de automobielindustrie steeds meer aandacht besteedt aan duurzaamheid en innovatie. De Skoda Enyaq blijft zijn reputatie als succesvolle elektrische auto versterken.

Ontdek de Škoda Enyaq

Bekijk ook de Škoda Enyaq Coupé