Preview: de Volkswagen ID. AERO

nieuws

02 augustus 2022

Volkswagen presenteert de ID. AERO: het volgende lid van de ID. familie. Hoewel de ID. AERO niet onder deze naam in Europa op de markt komt, geeft Volkswagen hiermee wél een preview van de volgende ID. De eerste volledig elektrische limousine van Volkswagen heeft een vooruitstrevend, stijlvol en aerodynamisch ontwerp, met een royale binnenruimte. De ID. AERO wordt gelanceerd in China, naar verwachting in de tweede helft van 2023. 

Highlights van de ID. AERO

De ID. AERO is bijna vijf meter lang en heeft een gestroomlijnd ontwerp met een elegant aflopend dak. De stijlvolle belijning zorgt ook voor een lage luchtweerstand. De ID. AERO heeft een krachtige lithium-ion accu met een netto energie-inhoud van 77 kWh. De kracht van de accu, in Combinatie met het aerodynamische ontwerp en een efficiënte aandrijflijn zorgen samen voor een actieradius van maximaal 620 kilometer (WLTP). 

Het ontwerp

Het ontwerp van de ID. AERO lijkt op dat van de andere ID. modellen, maar dan voor het eerst in een sedan. De aerodynamisch vormgegeven neus en dakdelen zorgen voor een optimale luchtstroom. De licht ingetrokken achterkant met spoilerlip brengt de luchtstroom tot rust. De sportieve 22-inch wielen zijn ontworpen in de stijl van een turbine en geïntegreerd in de wielkasten. De luchtweerstand wordt nog verder verminderd doordat de klassieke deurklinken vervangen zijn door verlichte touch vlakken. 

De kenmerkende honinggraatstructuren van de ID. familie (de ID. Honeycombs) komen terug op de neus van de auto. Wat de ID. AERO een unieke uitstraling geeft is de rondomlopende, smalle lichtstrook links en rechts van het verlichte VW-logo en boven de innovatieve IQ.Light. Met deze koplampen bepalen je snelheid, locatie en eigen voorkeuren de juiste lichtfunctie.

Europese versie

De productieversie van de ID. AERO voor Europa zal naar verwachting in 2023 in Emden van de band rollen. In Europa krijgt de auto een andere naam. 

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste de nieuwste updates over de Europese versie van de ID. AERO? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! 

Bekijk ook

De Volkswagen ID.5, de elektrische gezinsauto met spierballen

Bekijk de actuele voorraad van nieuwe Volkswagens bij Van den Brug

Volkswagen's volledig elektrische ID. Buzz is nu te bestellen