Onthulling Zonnebloemauto bij Van den Brug Heerenveen

nieuws

26 maart 2019

Op dinsdag 26 maart vond bij Van den Brug Heerenveen de onthulling van de Zonnebloem Auto Heerenveen plaats. De aan een rolstoel gebonden Hinke de Wilde ontving symbolisch de sleutels van de aangepaste rolstoelhuurauto van wethouder Jelle Zoetendal. De wethouder is blij dat deze voorziening er is voor inwoners van Heerenveen en daarbuiten: “Het doel is dat we mensen zo lang mogelijk mee kunnen laten doen in onze samenleving en ook uitstapjes en uitjes kunnen laten maken. Deze auto voorziet daar heel goed in.”

Samen bewegingsvrijheid creëren

Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft mensen bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat en kan vrienden of familieleden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats.

Voorzitster Anja Nijmeijer van de Zonnebloemafdeling Heerenveen hielp bij de onthulling van de Zonnebloemauto bij Van den Brug Heerenveen. “De Zonnebloemauto is belangrijk, omdat het mensen met een lichamelijke beperking vrijheid en ontspanning geeft op een manier dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen”, vertelt Nijmeijer.

Over de samenwerking

De Zonnebloem auto Heerenveen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen onder andere De Zonnebloem, Vermilion Omgevingsfond, Welzorg Auto op Maat en Van den Brug. Als maatschappelijk betrokken organisatie steunt Van den Brug diverse initiatieven van groot tot klein. Wij zijn trots dat we een bijdrage kunnen leveren door als afgifte punt van de Zonnebloem auto te fungeren. Het creëren van bewegingsvrijheid staat ook bij Van den Brug namelijk hoog in het vaandel.