Plan een proefrit; de Skoda Enyaq iV

Nu in de showroom, de Škoda Enyaq iV

nieuws

19 mei 2021

We hebben 'm! Het wachten is voorbij want de Škoda Enyaq iV staat in de showroom. Plan daarom nu een proefrit en maak kennis.

Eind 2020 was deze 100% elektrische SUV al even te gast en konden we de nieuwste Škoda tonen aan genodigden. Natuurlijk hebben we meteen wat mooie plaatjes geschoten die jullie al konden zien. En nu is hij er voor iedereen die 'm wil komen zien.

Power tot the people

De Škoda Enyaq komt met verschillende accupakketten beschikbaar, varierend van 52 kWh met een actieradius van 340km tot een accupakket van 77 kWh met een actieradius van 537km. Daarmee is de Enyaq geschikt als SUV voor woon- werkverkeer maar ook voor de langere ritten zoals richting de vakantie in het buitenland.

Ter daarbij op dat met snelladen de accu van 5 naar 80% kan worden opgeladen binnen maximaal 3 kwartier en het is wel duidelijk wat deze ruime SUV kan. Thuis laadt je de Enyaq op tussen de 6 uur en 45 en de 7 uur en 30 minuten. Rij je de accu in een dag leeg, dan heb je de volgende dag een volle tot je beschikking. 

Web Ready JPG ENQ NG 124( ) Enqmain Cat0920 (1)
Web Ready JPG ENQ NG 003( ) Enqmain Cat0920 (1)

Uitvoeringen

Škoda zorgt dat je een ruime keuze hebt, niet alleen qua accupakket. Ook wat betreft de uitvoeringen is er voldoende te kiezen. Kies je voor een basisversie van de Enyaq, dan krijgt deze achterwielaandrijving. De meest krachtige uitvoeringen van de Enyaq hebben een tweede elektrische motor die de vooras ook aandrijft. 

Het resulteert in een sterke SUV, zoals dat natuurlijk hoort, die tot maar liefst 1.200kg kan trekken. 

Simpelweg slim

Škoda rijders zijn bekend met de slimme oplossingen van Škoda. Maar de Enyaq is echt simply clever te noemen. Zo zijn het infotainmentsysteem en de autofuncties te bedienen met een 13 inch scherm.

Daarnaast wordt je in de Enyaq overladen met assistenten zoals de Front Assist, Inhaalassistent, Lane Assist en Predictive Cruise Control. Een head up display houdt je op koers voor je bestemming en de Full LED matrix koplampen verlichten de weg voor je. De weg kwijtraken wordt zo wel heel moeilijk. 

Skoda Enyaqiv Linksvoor

Design

Tot slot kunnen we het interieur niet onvermeld laten. Škoda heeft luxe naar een nieuw niveau getild door het loungegevoel te introduceren. Met de Enyaq worden Design Selections aangeboden. Ieder design heeft op elkaar afgestemde kleuren en materialen wat het interieur samensmelt tot één geheel. Zo rij je straks niet in een auto, maar in je eigen huiskamer op wielen.

Bij de designpakketten zijn voor ieder design weer afzonderlijke opties mogelijk.