Mobiliteit en veiligheid staan in Sneek centraal

nieuws

10 mei 2022

Lane Assist, IQ.Lights, Car2X, Pre Crash Assist, de moderne auto's van Volkswagen, Audi, SEAT en SKODA zitten standaard vol rijhulpsystemen die de verkeersveiligheid ten goede komen. Maar wat doen die systemen nu precies? En hoe ga ik daar als bestuurder nou op de goede manier mee om? Het kan namelijk best vreemd aanvoelen als je auto uitwijkt voor een gevaarlijke situatie die jij nog niet had gezien.

Op initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân en in samenwerking met onder andere de Stichting Bevordering Verkeerseducatie en Veilig Verkeer Nederland, wordt op donderdag 12 mei een Infomarkt over Mobiliteit en Veiligheid georganiseerd in de Veemarkthal in Sneek.

Onze collega's van Van den Brug Sneek zijn aanwezig om uitleg te geven over de rijhulpsystemen die je in moderne Volkswagens kunt vinden. Daarbij is het ook mogelijk om zelf een proefrit te maken in deze nieuwe auto's.

Seniorenmarkt Sneek Blaauw

Volkswagen, boordevol rijhulpsystemen

Nieuwe Volkswagens zijn tegenwoordig standaard al uitgevoerd met de nodige rijhulpsystemen. Zo helpt voetgangersherkenning aanrijdingen voorkomen en zorgt Adaptive Cruise Control (ACC) ervoor dat je automatisch afstand tot jouw voorganger behoudt. Een aantal modellen is zelfs uitgerust met Augmented Reality Head-up Display, waardoor zelfs je route door je voorruit op de weg wordt geprojecteerd.

En de ontwikkelingen staan niet stil. Zo is Volkswagen druk bezig met de uitrol van haar Car2X-systeem. Dit systeem geeft actuele informatie door aan auto's die ook zijn uitgerust met Car2X-systemen. Hierbij wordt je door medeweggebruikers gewaarschuwd voor situaties als slecht weer, stilstaande voertuigen of file's. Zo anticipeert je auto real-time op de situatie op de weg.

Daarnaast is Volkswagen met de ID. Buzz druk bezig met proeven voor autonoom rijden. We verwachten in 2025 de eerste autonome ID. Buzz op de openbare weg.

Tijdens de Infomarkt zijn wij aanwezig met de elektrische Volkswagen ID.4 en de Volkswagen Taigo. Stap in en maak kennis met deze nieuwe generatie auto's.

Infomarkt Mobiliteit & Veiligheid

Donderdag 12 mei 2022

Van 11:00 - 17:00 uur

Veemarkthal, Sneek

Meer informatie vind je op www.infomarkt55plus.nl