ID. Buzz populairste elektrische bestelwagen van 2023

nieuws

11 januari 2024

De ID. Buzz was in 2023 de bestverkochte elektrisch aangedreven bestelwagen van Nederland. In zijn eerste volledige verkoopjaar namen het MKB en grote bedrijven in totaal bijna 1.400 exemplaren in gebruik. Voor hen is de ID. Buzz niet alleen praktisch en veelzijdig, maar fungeert ook als duurzaam visitekaartje. Bovendien biedt het sterke design van de ID. Buzz veel mogelijkheden voor een persoonlijke, kleurrijke touch. 

De nummer 1-positie voor de ID. Buzz op de verkoopranglijst van 2023 komt niet uit de lucht vallen. Alleen al met zijn laadruimte van 3,9 m3, een laadvermogen van 650 kg, een trekgewicht van 1.000 kg en extreem korte draaicirkel is het lekker werken met de ID. Buzz. Bovendien sorteren ondernemers met de elektrische bus van Volkswagen Bedrijfswagens voor op een toekomst waarin milieuzones een grote rol gaan spelen in bereikbaarheid en stedelijke mobiliteit. Dankzij zijn elektrische aandrijving is de ID. Buzz overal welkom. Hij komt tot 424 kilometer ver op een volle accu. Een half uur aan de snellader (170 kW) volstaat om het accupakket weer van 5-80% op te laden.

Visitekaartje van elk bedrijf

De keuze voor een ID. Buzz maakt ook aan de buitenwereld duidelijk dat je als bedrijf kiest voor een duurzaam beleid. Tegelijkertijd is de ID. Buzz ook op een andere manier een rijdend visitekaartje. In goede Volkswagen Bedrijfswagens-traditie biedt de ID. Buzz alle ruimte voor bijvoorbeeld opvallende bestickering of een persoonlijke touch. Zeker in combinatie met de optionele two-tone kleurstelling levert dat in het oog springende looks op. 

De ID. Buzz is leverbaar vanaf € 49.250* exclusief BTW. Hij wordt standaard geleverd inclusief 7 jaar onderhoud en APK en 8 jaar garantie op het accupakket.

Innovatief in beweging

Volkswagen Bedrijfswagens is al 74 jaar marktleider op het gebied van bestelwagens in Nederland. Dat komt vooral doordat Volkswagen met innovatieve producten perfect inspeelt op (veranderende) wensen en eisen van ondernemers. De ID. Buzz markeert de overgang naar elektromobiliteit, maar staat daarbij niet op zichzelf: ook de nieuwe Transporter, die later dit jaar op de markt komt, wordt leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. Deze versie komt in het gamma naast de uitvoering met krachtige en efficiënte plug-in hybridetechnologie. 

id buzz cargo

Interesse in de ID. Buzz?

Wil je ook zo'n iconische elektrische bus? Bekijk dan onze voorraad of laat je gegevens achter in het formulier. 

VW Bedrijfswagens nieuws

Het budget voor de SEBA is op 9 juli 2024 overtekend. Dit betekent dat er meer aanvragen zijn dan geld beschikbaar. Echter kan je nog steeds je aanvraag indienen voor de SEBA. Lees snel verder wat dit voor jou betekent.

De vernieuwde Crafter is voorzien van een vernieuwd dashboard, infotainmentsysteem, elektronische handrem en extra veiligheidssystemen.

De elektrische variant van de volledig nieuwe Transporter is vanaf oktober bestelbaar, maar bij interesse schrijf je je nu al in!