ID. Buzz Cargo is International Van of the Year 2023

nieuws

20 september 2022

Nog voor de Volkswagen ID. Buzz in onze showroom staat, heeft hij de prestigieuze titel 'International Van of the Year 2023' veroverd. Tijdens de IAA in Hannover kreeg de ID. Buzz Cargo deze eretitel opgespeld door een internationale vakjury van 24 Europese journalisten.

“Het gebeurt niet vaak dat een compleet nieuw bestelwagenconcept bij zijn marktintroductie direct de International Van of the Year-titel - de hoogste internationale erkenning in de sector voor lichte bedrijfswagens – wint”, aldus Jarlath Sweeney, Chairman van de internationale bestelwagenverkiezing.

“Felicitaties aan het designteam van Volkswagen Bedrijfswagens met deze unieke bestelbus die bij uitstek geschikt is voor gebruik in milieubewuste binnensteden. Hij maakt echt een statement met zijn futuristische, strakke styling. Tegelijkertijd is de ID. Buzz Cargo met zijn V-vormige motorkap, prominente Volkswagen-logo en korte overhangen een overduidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke Transporter T1 van zeventig jaar geleden.”

IVOTY Uitreiking

International Van of the Year Award

De verkiezing International Van of the Year is een jaarlijkse verkiezing voor de allerbeste bus die in dat jaar op de Europese markt verschijnt. De jury bestaat uit een groep van toonaangevende journalisten uit de automotive. Dit jaar werd de verkiezing voor de 31e keer georganiseerd.

Volkswagen zet met deze titel een mooie traditie voort. Eerder wonnen de Volkswagen Transporter T4, T5, T6 én de Crafter deze titel namelijk ook al.

ID. Buzz: de alleskunner is onderweg naar Van den Brug

De Volkswagen ID. Buzz Cargo is hard op weg om een enorm verkoopsucces te worden. Ook bij Van den Brug hebben we deze nieuwe, volledig elektrische, bedrijfswagen al in grote getale verkocht. Ook de personenvariant, de Volkswagen ID. Buzz, is zeer populair.

Op dit moment hebben we de Volkswagen ID. Buzz nog niet in onze showroom. Naar verwachting zal dat dit jaar nog zeker het geval zijn.

Ben je toch benieuwd hoe de ID. Buzz eruit ziet? In deze video laten we je graag meer zien.

Wil je meer weten over de Volkswagen ID.Buzz?

Wil je meer weten over de Volkswagen ID.Buzz? Kijk dan verder op deze pagina's.

Blijf op de hoogte

Ben je benieuwd naar het nieuws van Van den Brug? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.