Exclusieve Van den Brug-preview van de Volkswagen ID.3

nieuws

02 juli 2020

Op dinsdag 30 juni organiseerden wij een exclusieve preview van de revolutionaire Volkswagen ID.3. Zo'n dertig pre-bookers en geinteresseerden kregen in de showroom van de Volkswagen-importeur in Leusden de kans om kennis te maken met deze elektrische auto.

Een nieuw concept, maar met het vertrouwde Volkswagen-gevoel

De ID.3 voelt als een echte Volkswagen, ziet er uit als een echte Volkswagen en geeft tegelijk een futuristisch en ruimtelijk gevoel. De Volkswagen ID.3 is een compleet nieuw ontworpen elektrische auto en de eerste in een uitgebreide familie van elektrische voertuigen die Volkswagen de komende jaren introduceert. 

De achterkant van de auto heeft, naast de mooie stroomlijn, het belangrijkste onderdeel van de ID.3: de elektrische motor. De auto is namelijk achterwiel aangedreven, wat zorgt voor een comfortabele rijervaring. Toch gaat dat niet ten koste van kofferbakruimte. De ruimte is vergelijkbaar met die van de Golf 8.

Volkswagen Id3 Preview
Enthousiaste reviews en reacties over de ID.3 tijdens de preview

Onder de bezoekers die wij mochten ontvangen bevonden zich trouwe Volkswagen-rijders, maar ook bezitters van andere merken die zich aangetrokken voelen tot elektrisch rijden. Wat de achtergrond ook was, eigenlijk was iedereen enthousiast over deze compleet nieuwe en volledig elektrische Volkswagen ID.3.

Wat onze gasten tijdens de exclusieve preview het meest opviel, is zowel de (passagiers)ruimte in de auto als de ruimte in de kofferbak. Doordat de ID.3 een korte neus heeft en in lengte zelfs 2 cm langer is dan de Volkswagen Golf is meer ruimte ontstaan voor de bestuurder en de passagiers. Ook het dak van de Volkswagen ID.3 is iets hoger dan die van de Golf, waardoor zelfs de langste bezoeker (ruim 2 meter) voldoende hoofdruimte overhoudt, zowel als bestuurder, bijrijder of passagier achterin.

De ID.3 1st Edition

De Volkswagen ID.3 1st is de eerste, exclusieve uitvoering van de ID.3 die binnenkort op de markt komt. De auto heeft een 58kWh sterke accu waarmee je tot wel 440 km op één volle acculading kunt rijden (wltp). Om aan iedereen te kunnen tonen dat jij er als eerste bij was, worden de ID.3 1st's uitgerust met exclusieve details aan de binnen- en buitenkant.

Na de Kever en de Golf wordt de ID.3 een échte icoon in de Volkswagen-geschiedenis. De eerste elektrische Volkswagen voor het grote publiek.