En toen was hij daar, de Volkswagen Taigo

nieuws

29 juli 2021

Komkommertijd? Niet bij Volkswagen. In april was de aankondiging al gedaan en vandaag verscheen het bericht van Volkswagen, de nieuwe Volkswagen Taigo is gelanceerd. 

De Taigo Combineert een sportief design met een ruim interieur en krijgt daarom de terechte naam van crossover. 

Het sportieve design komt met name door de aflopende daklijn met spoiler. Daarnaast benadrukken de in contrastkleur afgewerkte wielkasten het crossover karakter van de Taigo. Volkswagen heeft het beste van twee werelden samengebracht in dit nieuwe model. 

De voorwielaangedreven Taigo wordt leverbaar met de 1.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk. Afhankelijk van de gekozen motorisering heeft de Taigo een handgeschakelde versnellingsbak of een zeventraps automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. 

De Volkswagen Taigo wordt begin volgend jaar in Nederland verwacht. Eind dit jaar worden de exacte specificaties en de prijzen bekend gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan en je ontvangt van ons updates over de Volkswagen Taigo.

Hou me op de hoogte

Compleet design

De sportief aflopende daklijn noemden we al. Hiermee benadrukt Volkswagen het sportieve design van de Taigo. Ondanks dat is de Taigo een zeer ruime auto waarmee je gemakkelijk met een gezin op vakantie gaat. De Taigo heeft een bagageruimte van 438 liter. 

Passend bij een crossover is de hoge zitpositie in de Taigo. Het zorgt voor een makkelijke instap en een goed overzicht bij het rijden. Het maakt een lange vakantierit aangenamer. Daarover gesproken, de Taigo kan een gewicht van 1.000 tot 1.200 kg trekken (afhankelijk van de gekozen aandrijving). 

 

Volkswagentaigostyleblackline1 (HD)
Volkswagen Taigo Van Den Brug Friesland Stuur (HD)

Complete ondersteuning

De nieuwe Taigo wordt standaard voorzien van verschillende assistenten. Zo krijg je Front Assist inclusief City Emergency Braking, Lane Assist en vermoeidheidsherkenning direct mee. Optioneel kun je dit uitbreiden met IQ.DRIVE Travel Assist waarmee autonoom rijden een stuk dichterbij komt. 

De vooruitziende Cruise Control (die rekening houdt met snelheidslimieten en gegevens van het navigatiesysteem) zorgt ervoor dat de Taigo automatisch een veilige afstand houdt tot voorliggers. Door de samenwerking met Lane Assist blijft hij daarbij altijd tussen de wegmarkeringen. Dat is niet nog alles. Wanneer het systeem samen kan werken met een navigatiesysteem, verlaagt deze ook de snelheid bij het naderen van kruispunten, rotondes en bochten. Zodoende kan de Taigo semi-autonoom rijden.