Elektrische fiets als vervangend vervoer

nieuws

13 oktober 2017

Van den Brug heeft deze week elektrische fietsen in ontvangst genomen van Friesland Lease die ingezet worden als vervangend vervoer. Op de vestiging in Drachten en Heerenveen kunnen klanten hiervan gebruik maken als hun auto in de werkplaats staat voor onderhoud.

Bijdrage aan duurzame mobiliteit

Klanten die hun auto bij Van den Brug brengen voor onderhoud kunnen kiezen voor vervangend vervoer: gratis haal- en brengservice door een medewerker, een gratis leenfiets of een huurauto. Vanaf nu kan de klant ook kiezen voor een elektrische fiets. Een bewuste keuze, omdat Van den Brug daarmee bijdraagt aan duurzame mobiliteit. Niels Klink, Hoofd Receptie bij Van den Brug, licht toe:

"We merken dat klanten bijna altijd kiezen voor vervangend vervoer en bij voorkeur een auto, omdat ze daarmee snel van a naar b kunnen. We zien echter vaak dat het aantal kilometers dat gereden wordt minimaal is. Dat is onnodige energieverspilling en zeker niet wat wij als organisatie nastreven. Met de uitbreiding van een elektrische fiets als vervangend vervoer bieden wij onze klanten een maatschappelijk verantwoordde oplossing voor hun mobiliteitsbehoefte."

Samenwerking met Friesland Lease

Leasemaatschappij Friesland Lease is net als Van den Brug onderdeel van de Van den Brug Groep. Niet toevallig zijn de bedrijven naast elkaar gevestigd op De Lange West in Drachten. Ontstaat er bij het autobedrijf een idee over de aanschaf van duurzame mobiliteit, dan kan bij de buren al gauw de daad bij het woord gevoegd worden. Een fijne bijkomstigheid! 

Op de foto: Niels Klink, Hoofd Receptie bij Van den Brug te Drachten (links) en Peter Storm, Manager Leasefiets bij Friesland Lease (rechts).