De eerste 100% elektrische Audi SUV | Audi e-tron quattro

nieuws

06 maart 2018

Een sportieve en comfortabele SUV van Audi met ruimte voor vijf personen en bagage. Volledig en alleen elektrisch aangedreven. De Audi e-tron quattro wordt begin 2019 leverbaar, maar is nu al te reserveren. Indicatie vraagprijs €82.500*

De Audi e-tron quattro in highlights:

Rijdt straks als een van de eersten in een 100% elektrische Audi e-tron

Eind 2018 kunt u de Audi e-tron quattro bij Van den Brug Drachten bestellen. Op donderdag 18 oktober kunt u de e-tron komen bewonderen in Drachten. De indicatieve vanafprijs voor de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 82.500*, incl. btw, rijklaarmaakkosten, recyclingsbijdrage en leges. Door nu te reserveren bij Audi Van den Brug neemt u een voorsprong, want door deze reservering ontvangt u het recht om als een van de eersten de daadwerkelijke bestelling voor de gloednieuwe Audi e-tron te plaatsen.

Vooruitlopend op de officiële onthulling van de Audi e-tron, publiseerde Autoweek alvast deze sneak-peak.

Audi e-tron quattro concept | Opgeladen in 30 minuten

De productieversie van het Audi e-tron prototype wordt de eerste auto op de markt die geschikt is voor laadstations met een capaciteit van 150 kW. Als de Audi e-tron wordt opgeladen bij een ‘high-power’ laadpunt dat gebruikmaakt van het Combined Charging System (CCS, de Europese standaard), is hij binnen een half uur weer 100% klaar voor de volgende etappe. Dit komt door een vooruitstrevend warmtemanagementsysteem voor de lithium-ion batterij, die zich in de wagenvloer bevindt. *De capaciteit van 95 kWh is voldoende voor een actieradius van ruim 400 km volgens de realistische WLTP-cyclus.

Daarnaast komen er met deze volledig elektrische Audi SUV uiteenlopende thuislaadoplossingen bij. Het compacte laadsysteem van de Audi e-tron laadt bij maximaal 11 kW. Met het optionele connect laadsysteem (extra lader) verdubbelt dit laadvermogen tot 22 kW. Dit connect laadsysteem is tevens te koppelen aan de energievoorziening binnen het huis, ook wel home energy management system (HEMS) genoemd. Via het Wifi thuisnetwerk voorziet het e-tron laadsysteem met het HEMS in intelligente laadfuncties. Waarbij bijvoorbeeld stroomuitval door overbelasting van het stroomnetwerk wordt voorkomen, maar ook gekeken wordt naar laadmomenten, waarop elektriciteit goedkoper is, tijdstip van vertrek en batterijstatus.

Back to the future | touchscreen bediening en virtuele buitenspiegels

Net als andere Audi’s is de e-tron uitgerust met het MMI touch-systeem. Dat wordt aangestuurd via twee hoge-resolutie touchscreens in het dashboard die vrijwel alle conventionele knoppen en schakelaars vervangen. De Audi e-tron luistert ook naar stemcommando’s. Het navigatiesysteem houdt rekening met de elektrische actieradius het laadniveau, verkeerssituatie en benodigde laadtijden. Bijzonder aan de eerste volledig elektrische Audi is de toepassing van de virtuele buitenspiegels. Deze zijn voorzien van camera's, welke beelden weer in de deur geprojecteerd worden. De virtuele buitenspiegels kunnen eventueel handmatig via het MMI-systeem worden aangepast naar drie standen: snelweg, bochten en parkeren. Het systeem kiest overigens normaal gesproken zelf de juiste stand op basis van de rijomstandigheden (snelheid, mede-weggebruikers en dode hoek). 

Meer weten over deze 100% elektrische Audi e-tron?

Onze verkoopadviseurs helpen u graag op weg en vertellen u met veel plezier over deze voorsprong in techniek. Uiteraard bent u hiervoor van harte welkom in onze Audi-showroom aan de Lange West in Drachten. Of laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen (indien nodig) zo snel mogelijk contact met u op.