Dit is de nieuwe Volkswagen ID. Buzz

nieuws

10 maart 2022

Iconen voor een nieuw tijdperk

Wat zijn we ontzettend trots op de nieuwe en volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz. Op woensdag 9 maart mocht de wereld kennis maken met de nieuwe ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo. 75 jaar na de Volkswagen T1 wordt dit het nieuwe icoon van VW. Eind mei hebben we de ID. Buzz in onze showroom staan. Je bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

De Volkswagen ID. Buzz is een ruime personenwagen die is gebaseerd op de T1 waar zovelen van ons mee op avontuur zijn geweest. Nog altijd is de T1 een ontzettend populaire bus en hiermee zet Volkswagen een waardig elektrische opvolger in de markt. Met veel ruimte in de bus en een actieradius van ruim 400 kilometer.

De ID. Buzz Cargo is de zakelijke variant die tegelijkertijd met de ID. Buzz naar Nederland komt. Een bedrijfswagen waarmee je comfortabel de hele dag op pad bent, met volop ruimte achterin. De bus heeft een laadvermogen van 650kg en een laadvolume van 3,9 kuub, goed voor twee europallets.

De ID. Buzz in detail

Een nieuwe generatie auto's brengt natuurlijk ook ontzettend veel nieuwe technieken. Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat de ID. Buzz autonoom kan rijden, daar wordt al volop mee getest in Duitsland. Een high tech voertuig met een kek ontwerp dus.

Het laden van elektrische auto's is altijd een interessant onderwerp. Na 400 kilometer is de ID. Buzz toe aan een nieuwe lading energie. Bij een snellaadstation laadt de accu van 5% naar 80% op in 30 minuten. Net genoeg tijd om zelf ook even op te laden.

Daarnaast kun je met de ID. Buzz bi-directioneel laden. Dat houdt in dat de ID. Buzz ook stroom terug kan leveren aan het energienet als dat nodig is. Een revolutionaire ontwikkeling voor ons elektriciteitsnet. Natuurlijk heeft de ID. Buzz Cargo ook een stroompunt waarmee je bijvoorbeeld je gereedschap op kunt laden als je op de klus bent.

In deze video laat Volkswagen je meer technische snufjes zien.

Kleuren van de ID. Buzz

Tijdens de eerste presentaties is de ID. Buzz getoond in een two-tone uitvoering. Een combinatie van wit met een frisse kleur. Deze kleur keert dan ook terug in het interieur. Uiteindelijk is de ID. Buzz leverbaar in zeven verschillende kleuren en vier two-tone combinaties.

Daarnaast is het ook genoeg te kiezen als het aankomt op velgen. Je kunt kiezen voor een 19, 20 of 21 inch velg. Zo stel je de ID. Buzz helemaal samen naar jouw eigen wens. Natuurlijk voorzien we je graag van advies over de samenstelling in kleur, maar ook in de verschillende opties die verkrijgbaar zijn.

Met duurzaamheid als speerpunt zijn tal van onderdelen in het interieur gemaakt van gerecyclede materialen zoals PET-flessen. In de ID. Buzz wordt geen leer of andere dierlijke materiaal gebruikt, maar stoffen die hetzelfde luxe gevoel hebben.

Wil je de ID. Buzz bestellen?

Wil je als één van de eersten in deze hypermoderne bus rondrijden? Goed nieuws, vanaf 25 mei 2022 kun je de ID. Buzz én de ID. Buzz Cargo bestellen.