De vernieuwde Volkswagen Multivan, verwacht in 2022

nieuws

14 juni 2021

Volkswagen introduceert de vernieuwde Multivan. Door Volkswagen een echte multitool genoemd en daarmee slaan ze de spijker op z'n kop. Door slimme oplossingen is de vernieuwde Multivan ruimer dan zijn voorganger en is het weggedrag geoptimaliseerd. Ideaal voor bedrijven of gezinnen.

Wil je updates ontvangen over de Volkswagen Multivan?

Ja, hou me op de hoogte

MQB-platform

De vernieuwde Volkswagen Multivan staat op het MQB-platform van de Volkswagen Groep. Daardoor krijgt hij een langere wielbasis en verbeterde rijprestaties. In zijn geheel is de Multivan ook gegroeid en daardoor groter dan ooit.

Ondanks dat is de Multivan immer herkenbaar door de specifieke lijnen. Volkswagen verwijst naar de T4 waar de laatste uitvoering sterke overeenkomsten mee deelt.

Niet alleen het MQB-platform zorgt voor ruimte in de Multivan. Ook het weglaten van de versnellingspook en de handrem creëren ruimte. De nieuwe Multivan wordt standaard geleverd met de efficiënte en comfortabele DSG-automaat met shift-by-wire technologie welke je bedient met een schakelaar rechts van het stuur. De handrem is nu vervangen door een schakelaar.

Met deze ingrepen ontstaat extra ruimte bij de voorstoelen voor bijvoorbeeld een doorloop naar achteren. Het gevoel van ruimte wordt nog eens versterkt door een optioneel panoramadak en ambientverlichting. 

Mu002534 Vw Multivan Phev Plug In Hybrid (HD)
Mu002540 Vw Multivan Interior Concept (HD)

Multivan? Multitool!

Dat de door Volkswagen gekozen term multitool perfect past wordt wel duidelijk door de mogelijkheden van binnen. De bestuurder en bijrijder zitten comfortabel hoog. Op de tweede rij zijn de stoelen 180 graden te draaien waardoor inzittenden elkaar kunnen aankijken, als ze dat willen natuurlijk. Daarachter is nog eens plaats voor 3 individuele zitplaatsen. De stoelen op zowel de tweede als derde rij zijn eenvoudig uitneembaar om een zee aan ruimte te creëren. 

De vernieuwde Multivan wordt voorzien van een multifunctioneel tafeltje welke op iedere rij kan worden gebruikt of als middenconsole kan functioneren bij de bestuurder. Bovendien is deze ook uitneembaar om zo een doorloop te creëren. 

Met alle stoelen aanwezig is er nog steeds een forse bagageruimte aanwezig van 469 liter. Deze is uitbreidbaar tot 3.672 liter. En sta je met volle armen klaar om die ruimte te vullen, dan open je de optionele elektrische achterklep (Easy Open) met een voetbeweging onder de bumper. 

Kortom, de functionaliteiten maken van de Multivan een shuttlebus, een ruime gezinsauto, een hobby-wagen, een verhuiswagen en noem maar op. 

Compleet vernieuwd

Het interieur van de nieuwe Multivan is digitaal en connected. De Digital Cockpit is standaard en dat geldt ook voor het Ready 2 Discover infotainmentsysteem met geïntegreerde eSim, de veiligheid van het eCall noodoproepsysteem en de online diensten van We Connect en We Connect Plus. Een 360 graden camera (Area View) is nu eveneens leverbaar.

De vernieuwde Volkswagen Multivan wordt ook standaard voorzien van meerdere rijdersassistenten. Zo wordt iedere Multivan voorzien van Front Assist inclusief City Emergency Braking, uitwijkondersteuning, dynamische weergave van verkeerstekens, Lane Assist en cruise control. IQ.DRIVE Travel Assist om semi-autonoom te rijden wordt optioneel beschikbaar. 

Volkswagen Bedrijfswagens levert de Multivan voor het eerst als efficiënte plug-in hybride. De combinatie van een elektromotor en TSI turbo-benzinemotor is goed voor een vermogen van 160 kW/218 pk. De nieuwe Multivan eHybrid kan geheel elektrisch en geruisloos door de stad rijden. 

Denieuwemultivan4 (HD)

Hou me op de hoogte