De vernieuwde Audi A8, nu te bestellen

nieuws

17 februari 2022

Audi heeft het vlaggenschip onder handen genomen en voorzien van een upgrade. De Audi A8 is al een indrukwekkende auto, en met de vernieuwingen zet Audi dit door zoals je mag verwachten.

Zo heeft de nieuwe Audi A8 een bredere grille met meer chroom accenten. Naast de frame krijgt de A8 ook koplampen waarbij gebruik wordt gemaakt van HD LED-matrixtechnologie. Voor de bestuurder betekent dat een preciezere lichtstraal die bovendien mooi helder is. Voor tegenliggers betekent dit dat de lichtstraal reageert en zorgt voor een minder blinderende werking door de tegemoet komende auto "te ontzien".

Aan de achterkant krijgt de vernieuwde Audi A8 OLED achterlichten. Deze nieuwe stap in verlichting zorgen voor een nog betere zichtbaarheid. Daarnaast geeft deze verlichting een animatie bij het ontgrendelen van de auto en een andere weggebruiker binnen 2 meter van de auto komt licht de verlichting extra op als waarschuwing.

Audi A8 2022 Van Den Brug 2
Audi A8 Start VVK Social Post V2

Vanaf nu te bestellen, de Audi A8

Meer weten over de nieuwe Audi A8 of meteen bestellen? Dat kan. Met onderstaande knop ga je naar ons formulier om je interesse kenbaar te maken. Laat je gegevens achter en we nemen contact op om de mogelijkheden en wensen te bespreken. 

Proefrit maken? Dan moet je nog heel even wachten. Dat kan bijna, de Audi A8 staat binnenkort in de showroom.

Standaard luxe

De nieuwe Audi A8 kent verschillende zitconfiguraties waar je uit kunt kiezen. Hierbij is Valconaleer standaard. In de Audi A8 L is de keuze voor een relaxfauteuil mogelijk. Een elektrisch instelbare stoel met voetsteun waarbij massage en verwarming van de voeten mogelijk is. Een koninklijke behandeling dus.

Voor goed geluid wordt standaard gezorgd. Iedere A8 wordt voorzien van een Bang&Olufsen Premium Sound System. Daarbij kun je kiezen voor een 10.1 inch HD scherm om de luxe beleving compleet te maken. 

Iedere Audi A8 wordt voorzien van een Virtual Cockpit en een infotainmentsysteem met MMI touchresponse en natural voice operation. Zo wordt de bediening van het infotainmentsysteem weer eenvoudiger en intuïtiever voor de bestuurder.

Audi A8 L Interieur Achterin

Standaard wordt de Audi A8 zeer luxe afgeleverd. Zo zijn onder andere elektrisch geregelde luchtvering, servosluiting (zichzelf dichttrekkende deuren), virtual pedal voor de achterklep (zo open je de achterklep met zwaai van de voet), comfortstoelen voor met verwarming en ambiente verlichting altijd aanwezig. 

Daarnaast kun je kiezen voor verschillende pakketten om jouw Audi A8 nog meer luxe en comfort te geven.

Audi A8 2022 Headlight

Audi S8

Van de Audi A8 komt ook een S-uitvoering. De Audi S8 is, net als de A8 zeer luxe. Zo krijgt de S8 Digital matrix LED-koplampen met DMD-technologie wat zorgt voor nog preciezere lichtbundels en waarmee een unieke lichtsignatuur kan worden gecreëerd. 

Het grote onderscheid zit 'm in de aandrijving. De Audi A8 wordt geleverd met een 4,0-liter biturbo V8 met een vermogen van 420 kW/571 pk. Actieve vierwielbesturing, een actief onderstel, een sportdifferentieel, progressive steering en de mogelijkheid om de uitlaatsound te intensiveren dragen ook bij aan het dynamische karakter van de Audi S8. Cilinderuitschakeling helpt bij het verlagen van het verbruik.

High end veiligheid

Zoals je mag verwachten is de Audi A8 voorzien van diverse veiligheidssystemen. Standaard zijn bijvoorbeeld pre sense front, lane departure warning, automatische snelheidsregeling en verkeersbordherkenning. Hierop zijn veel uitbreidingen mogelijk. Denk hierbij aan een nachtzichtassistent of remote park assist om de auto in te parkeren zonder tussenkomst van een bestuurder (dit is van afstand te regelen).

Aandrijving zonder te overdrijven

In Nederland zijn de Audi A8 en A8 L leverbaar als 60 TFSI e quattro met plug-in hybridetechnologie met verschillende rijmodi. 

Met EV rij je volledig elektrisch op de accu met een capaciteit van 17,9 kWh, voldoende voor een ruime actieradius. Daarnaast is dit ook lekker zuinig. Daarnaast kun je kiezen voor Hybrid. De naam zegt het al, een optimale combinatie van de elektromotor en de TFSI aandrijving. 

Kies je voor Hold, dan behoudt je de acculading zonder deze aan te vullen of te gebruiken. En met Charge zorg je juist voor lading van de accu met de TFSI.

Het vermogen van de aandrijving komt neer op 340kW oftwel 462pk. 

Audi A8 2022 Stoelen Details

Laat je gegevens achter en we nemen contact op