De Škoda Enyaq Coupé laat je hart sneller kloppen

nieuws

31 januari 2022

Vanuit de oudste bioscoop van Tsjechië werd het doek van de nieuwe Škoda Enyaq Coupé getrokken. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Want in plaats van een inmiddels redelijk standaard presentatie werden maar liefst twee korte films getoond op het witte doek om de Enyaq Coupé te tonen aan de wereld. 

Twee films, want er komen twee versies van de Enyaq Coupé. Een “gewone” en een RS die in beperkte oplage bestelbaar is.

Voor de Enyaq Coupé iV is de populaire Enyaq als basis genomen. De grootste innovatie is het nieuwe bodywork en bijbehorend ontwerp waarbij de daklijn het meest in het oog springt. Deze sportieve lijn is behalve een streling voor het oog ook functioneel. Het verlaagt de luchtweerstand verder waardoor een grotere actieradius wordt bereikt.

Enyaq Coupé 34Front Van Den Brug 1920

Standaard luxe

Standaard is de Enyaq Coupé iV voorzien van een donker getint panoramadak. Het zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel in de toch al ruimte Enyaq Coupé iV. Door innovatieve ingrepen is het dak dunner gemaakt waardoor er geen hoofdruimte wordt ingeleverd. 

Ook standaard krijgt de Enyaq Coupé iV LED-koplampen. Bij de RS uitvoering krijgt de Enyaq Coupé standaard de Crystal Face verlichting aan de voorzijde, voor de reguliere uitvoering is dit optioneel. Om de sportieve kenmerken van de RS nog meer te accentueren krijgt deze bijvoorbeeld zwarte accenten en een diffuser aan de achterzijde.

Interieur is er voor de Enyaq Coupé iV dezelfde keuze als voor de Enyaq iV. Deze is met de Design Selections aan te passen naar de eigen smaak. Daarbij krijgen alle uitvoeringen een Digital Cockpit en een 13 inch touchscreen voor het infotainmentsysteem. Daarbij krijgt de Enyaq Coupé iV dezelfde innovatieve assistentiesystemen zoals Travel Assist 2.5, Adaptive Lane Assist en Emergency Assist.

De nieuwe Škoda Enyaq Coupé iV is binnenkort bestelbaar bij Van den Brug

No fuel, just heartbeat

Voor de aandrijving is de keuze uit 2 accupakketten en 4 vermogensvarianten. 

Met het accupakket van 62 kWh komt een vermogen van 132 kW. Daarnaast komt een accupakket beschikbaar van 82 kWh waarbij meerdere opties komen.

Ten eerste de achterwielaangedreven Enyaq Coupé iV 80 met een vermogen van 150kW. Vervolgens kun je ook kiezen uit 2 vierwielaangedreven opties met het accupakket van 82 kWh. De Enyaq Coupé iVx met een vermogen van 195 kW en de Enyaq Coupé RS iV met een vermogen van 220 kW.

Voor alle uitvoeringen is snelladen tot 125 kW mogelijk. Dat betekent voor de 82 kWh varianten dat deze van 10 tot 80% kunnen laden in net geen 30 minuten. Genoeg tijd voor een kop koffie.

Ik wil meer informatie over de Škoda Enyaq Coupé

Lease de Škoda Enyaq vanaf € 479 per maand

In 2022 is er weer een subsidie beschikbaar voor elektrisch rijden, de zogeheten SEPP. Deze subsidie bedraagt in 2022 € 3.350 voor een nieuwe auto en kan worden gebruikt voor de eerste 48 maanden van het Private Lease contract. Dat levert omgerekend een besparing van zo'n € 70 per maand op.

Zo lease je de 'gewone' Škoda Enyaq iV60 voor 48 maanden vanaf € 549, maar met de subsidie vanaf € 479.

Ben je benieuwd wat er allemaal bij komt kijken om deze subsidie te regelen? Onze collega's leggen het graag aan je uit en ook op de website van de RVO vind je meer informatie.