De Škoda Enyaq Coupé is te bestellen bij Van den Brug

nieuws

16 maart 2022

Hoog bezoek op 10 maart. De Škoda Enyaq Coupé was even op bezoek en wij, en een aantal geïnteresseerde klanten hebben ons kunnen vergapen aan deze nieuwste Škoda. En het was niet zomaar een Enyaq Coupé. Het was de RS-uitvoering in Mamba Green die in onze showroom stond te shinen.

Enyaq Coupé Rs Front Van Den Brug 1920

Škoda Enyaq Coupé RS iV

Dat is een flinke mond vol, maar deze uitvoering van de Enyaq is dan ook wel de moeite waard. De Enyaq RS is de eerste volledig elektrische RS van Škoda en daarmee het neusje van de zalm van Škoda's modellen.

Jelmer vertelt het in de video al, hij gaat van 0 naar 100 km/h in 6,5 seconden. Daarnaast heeft de Enyaq RS een topsnelheid van 180 km/h. Daarmee is hij 20 km/h sneller dan de andere Enyaq uitvoeringen. 

De Enyaq RS krijgt standaard de Crystal Face grille die je al zag in de video. Daarmee is deze sportieve uitvoering zeer goed herkenbaar. Overigens zijn er meer details waaraan je de RS kunt herkennen. Wat dacht je van zwarte contrasterende elementen aan de voor en achterbumper, zwarte spiegelkappen en een zwarte afwerking van de al genoemde grille. De stoere smoel die deze uitvoering verdient. 

Design Selection

Het concept is je wellicht bekend, maar bij Škoda kiezen ze voor het interieur voor een complete aanpak. Je kunt kiezen uit verschillende samenstellingen van het interieur zoals bijvoorbeeld de Loft Design Selection of de Lounge Design Selection. Opties waarbij het interieur compleet op elkaar is afgestemd en zo een mooi geheel vormt.

Waar je op kunt vertrouwen zijn de Simply Clever oplossingen waar Škoda bekend om staat, en de ruimte die ze weten te creëren. Ondanks dat we hier spreken van een Coupé heeft de Enyaq maar liefst 570 liter bagageruimte. Daarnaast is er dankzij het innovatieve panoramadak meer ruimte voor passagiers achterin. 

Enyaq Coupérs 34Dashboard Van Den Brug 1920
Enyaq Coupé Rs Bumper Front 2 Van Den Brug 1920

Uitvoeringen

De Škoda Enyaq Coupé komt in meerdere uitvoeringen beschikbaar. Zo is er de basisversie met een 62kWh accu met achterwielaandrijving en een 82kWh variant waarbij achterwiel- of 4-wielaandrijving kan worden gekozen. 

De RS-uitvoering komt ook met een 82kWh accu op de markt maar krijgt 4-wielaandrijving en beschikt over 220kW. 

Ook zo onder de indruk van de Škoda Enyaq Coupé?

Laat dan je gegevens bij ons achter

De nieuwe Škoda Enyaq Coupé is vanaf nu te bestellen. Heb je interesse en wil je meer weten over de prijs, uitvoeringen en dergelijke? Laat je gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op om je verder te informeren. 

Kun je niet wachten en wil je onze koffie proeven? Kom langs in onze showroom! We vertellen je graag meer over de nieuwste aanwinst van Škoda.