De opgefriste Audi Q4 e-tron: meer vermogen, uitgebreide actieradius en verhoogd rijgenot

nieuws

21 september 2023

In de eerste helft van 2023, droegen de Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron sterk bij aan de groei van Audi's elektrische autoverkopen. Deze modellen hebben nu een flinke update gekregen: verbeterde onderstel afstemming, efficiëntere aandrijving, verhoogd vermogen, uitgebreidere actieradius en snellere oplaadtijden. En de Q4 e-tron heeft een kenmerkend nieuw geluid gekregen.

Het grote accupakket van 77 kWh is nu standaard voor alle Q4 e-tron versies. Dankzij een geoptimaliseerde accu-chemie zijn er snellere laadtijden bij snellaadstations mogelijk. Bij optimale omstandigheden laad je in ongeveer 28 minuten van 10% naar 80%. En de routeplanner begeleidt de bestuurder naar snellaadstations, voorverwarmend voor de beste laadsnelheid.

  • Uitgerust met een 77 kWh accu, rijbereik tot 547 km (WLTP) en krachtige 210 kW (286 pk)
  • Nu nog sneller opgeladen dankzij 175 kW snelladen
  • Sportieve touch: een vernieuwd onderstel met Audi-DNA

Meer vermogen en efficiency in de nieuwe aandrijflijn

De Q4 e-tron modellen hebben een nieuwe synchroonmotor met permanente magneet, voor betere efficiency en een grotere actieradius. De Audi Q4 Sportback 45 e-tron heeft bijvoorbeeld een maximale WLTP-range van 547 kilometer.

Met een nieuw vermogen van 210 kW (286 pk) sprinten de achterwielaangedreven versies in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topversies, de Q4 55 e-tron quattro en Q4 Sportback 55 e-tron quattro, hebben een kracht van 250 kW (340 pk) en bereiken de 100 km/u in 5,4 seconden.

Gerenoveerd onderstel voor authentiek Audi rijervaring

Het opgefriste onderstel zorgt voor meer comfort, plezier en veiligheid op de weg. Met directere stuurrespons voelt de rijervaring harmonieuzer.

Geavanceerde technologieën aan boord

Met de optionele adaptive cruise control komt de nieuwe active lane assist, die helpt bij rijstrookwisseling. Ook zijn diverse technologische snufjes standaard geworden, zoals de Audi MMI navigatie plus en het 10,25 inch digitale instrumentarium.

Unieke sound signature

De vernieuwde Q4 e-tron valt niet alleen visueel op, maar nu ook akoestisch met een optioneel unieke 'character sound'.

Interesse in de vernieuwde Q4 e-tron?

Wil je meer weten over dit model? Laat dan je gegevens achter. We informeren je graag over het laatste nieuws, de prijzen en specificaties.

Audi nieuws

16 juli 2024

audi a5

De nieuwe Audi A5 is onthuld en wij hebben alvast de eerste beelden voor je verzameld!

De nieuwe, volledig elektrische Q6 e-tron geeft Audi's brandclaim 'Voorsprong door techniek' een nieuwe impuls. Ervaar 'm nu zelf bij Van den Brug tijdens een proefrit!

25 juni 2024

audi q7 q8

Goed nieuws! De nieuwe Audi Q7 en Q8 e-tron staan te schitteren in onze showroom in Drachten. Beide modellen beloven een ultieme rijervaring en zijn klaar om uitgebreid bewonderd en getest te worden.