De nieuwe SEAT SUV heet Tarraco

nieuws

07 januari 2019

Het is zover; de gloednieuwe Tarraco staat in onze showroom. Met de introductie van deze zevenzitter en SEAT's grootste SUV ooit is de crossover en SUV-range van SEAT compleet. Kom langs en ervaar het rijplezier zelf!

SEAT Tarraco in highlights:

Nu al bestelbaar als Style of Xcellence, zowel TSI als TDI

De Tarraco is per 6 december bij SEAT-dealer Van den Brug Heerenveen te bestellen met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor in Combinatie met handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. De Tarraco Style is er vanaf € 37.950* (Xcellence: € 40.600*). Ook de voorwielaangedreven 2.0 TDI (110 kW/150 pk) en handgeschakelde zesbak zijn vanaf heden te bestellen. Deze SEAT Tarraco 2.0 TDI Style staat in de prijslijst voor € 43.300* en de Xcellence voor € 45.950*.

Het motorenaanbod van de nieuwe Tarraco wordt snel verder uitgebreid.
De Tarraco 2.0 TSI (140 kW/190pk) Xcellence en de Tarraco 2.0 TDI (140 kW/190 pk) Xcellence beschikken beide standaard over de comfortabele en dynamische 7-traps DSG-transmissie en 4Drive vierwielaandrijving. De prijzen van deze topversies zijn op dit moment nog niet bekend. Daaropvolgend wordt de Tarraco met plug-in hybride technologie in 2020 op de markt verwacht.

Ga veilig op weg met:

Kwaliteit en comfort komen samen in grootste SEAT SUV

De Tarraco is een auto van formaat. Design, gebruiksgemak, comfort en kwaliteit komen samen in de nieuwste telg van de SEAT familie. Het robuuste design springt in het oog en met een lengte van 4,74 meter is de Tarraco groots te noemen. Met een bagageruimte van maar liefst 760 liter en 7 zitplaatsen is er ruimte in overvloed. De zevenzits Tarraco komt qua grootte en afmetingen boven de Arona en Ateca te staan en maakt het succesvolle SUV-gamma van SEAT compleet.

Een Combinatie van rijplezier en gebruiksgemak
Met de Tarraco worden rijplezier en gebruiksgemak geCombineerd. Dit komt mede door het nieuwe MQB-A-platform met lange wielbasis waar de auto op is ontwikkeld. Hiernaast heeft de Tarraco optionaal het Dynamic Chassis Control, waarmee je als bestuurder zelf de settings kan bepalen voor optimaal rij-comfort.

Krachtige techniek
De SEAT Tarraco wordt geproduceerd met TSI-benzinemotoren en TDI-Diesels:
> 1.5 TSI | benzine | 110kW/150 PK 
> 2.0 TSI | benzine | 140kW/190 PK
> 2.0 TDI | diesel | 110kW/150 PK
> 2.0 TDI | diesel | 140kW/190 PK
In 2020 wordt de eerste Plug-in hybride van de Tarraco op de markt verwacht.

Benieuwd hoe SEAT aan de naam Tarraco komt?

In 1982 was de Ronda de eerste SEAT die naar een Spaanse stad werd genoemd. Daarna volgden de introductie van de SEAT-modellen Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca en Arona. Allen qua naam gebaseerd op een Spaanse stad.

Ook naam grootste SEAT SUV gebaseerd op Spaanse stad
Tarraco is de veertiende Spaanse plaatsnaam die SEAT gebruikt voor haar modellen en de Latijnse naam voor de Spaanse stad Tarragona. Deze stad vindt zijn oorsprong in de oudste Romeinse nederzetting in Spanje en was als Tarraco tijdens het Romeinse Rijk één van de belangrijkste steden in Hispania. Tegenwoordig is Tarragona een Combinatie van cultuur, jeugdigheid, historie en architectuur. Elementen waar ook het Spaanse SEAT zich mee identifieert.

Tarraco is de eerste modelnaam van SEAT die door consumenten gekozen is tijdens de #SEATseekingName-verkiezing, waaraan in totaal bijna 150.000 mensen uit 134 landen meededen en keuze was uit 4 (Spaanse plaats)namen. Tarraco kreeg 35% van de stemmen.

Meer weten over de SEAT Tarraco? Of meteen proefrit in deze grootste SEAT SUV reserveren?

Onze SEAT-collega's Wietse, Ralf, Ype, Jelmer en Jan-Peter vertellen je graag meer over de Tarraco en maken met alle plezier een offerte voor de Tarraco van je dromen! Uiteraard ben je van harte welkom in onze SEAT-showroom aan de Zilverweg in Heerenveen.