De eerste indrukken van de ID. Buzz

nieuws

28 februari 2022

In aanloop naar de officiële wereldpremière op 9 maart is de gecamoufleerde Volkswagen ID. Buzz op reis door Europa. Een aantal Nederlandse journalisten mochten in Amsterdam kennismaken met deze elektrische reïncarnatie van de klassieke T1 bus. Wij hebben er twee voor je uitgezocht.

Eerste preview

We moeten nog even geduld hebben voor de de nieuwe Volkswagen ID. Buzz in volle glorie mogen bewonderen. Op woensdag 9 maart vindt de wereldpremière namelijk plaats. Toch mocht de Nederlandse pers al even instappen in het preproductiemodel van de ID. Buzz.

In deze video van Autoblog.nl zie je de vijf-persoons personenwagen in actie, maar je ziet er ook beelden van de ID. Buzz Cargo. Dit is de variant die bedoeld is als bedrijfswagen.

Bidirectioneel laden

De nieuwe generatie auto's brengt ook allerlei nieuwe termen mee. Zo heeft Tweakers het in deze review over de voordelen van bidirectioneel laden. Dat betekent dat er niet alleen elektriciteit de batterijen in kan, maar er ook uit kan worden gehaald. De energie kan twee kanten op, bidirectioneel dus.

Op deze manier wil Volkswagen met de verschillende ID.-familieleden het elektriciteitsnet ondersteunen als extra buffer. Daarnaast is het voor de eigenaar van de ID. Buzz makkelijk om bijvoorbeeld elektronisch apparatuur op te laden of zelfs de auto van je collega wat extra actieradius te geven.

Het is op dit moment nog niet bekend of bidirectioneel laden direct beschikbaar is of via een latere over-the-air update beschikbaar komt.

Wil jij op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuws rondom de Volkswagen ID. Buzz? Laat dan je gegevens achter en wij sturen je een bericht zodra we meer informatie hebben.