De Audi Q4 e-tron is hier

nieuws

14 april 2021

Wir sind wieder da! Met grotendeels dezelfde gezichten als bij de E-tron GT lanceerde Audi op 14 april officieel de Audi Q4 e-tron en de Audi Q4 Sportback e-tron. Het nieuwste volledig elektrische model van Audi. De Q4 e-tron is een compacte SUV die binnen veel ruimte biedt. Audi bereikt deze ruimte door het weglaten van de middentunnel en het wegwerken van het enorme accupakket in de bodem van deze SUV.

Dat de Q4 e-tron de auto van de toekomst is blijkt niet alleen uit de 100% elektrische aandrijving. Deze SUV is volledig digitaal en verbonden wat een compleet nieuwe beleving oplevert. 

Audi laat een compleet nieuwe designtaal zien zoals ze dat ook al deden in de Audi e-tron GT en de Audi RS e-tron GT. Brede schouders accentueren de quattro aandrijving die ook hier optioneel aanwezig is. 

Ook voor wat betreft de luchtweerstand heeft de Q4 e-tron overeenkomst met de Audi e-tron GT, met name de Sportback. Zo loopt de sportieve, laag aflopende daklijn over in een spoiler. Daarmee wordt de weerstand zo laag mogelijk gehouden om zo het verbruik ook te minimaliseren.

Alles bij elkaar, een grote accu in de bodem van de auto en een zo laag mogelijke weerstand, komt het erop neer dat een actieradius kan worden behaald van 520 km conform WLTP-norm. Dit hangt natuurlijk af van de gekozen uitvoering. Daarnaast zijn bijvoorbeeld rijgedrag en het weer van invloed op de actieradius.

Verlichting

Naast het oog voor het design en het ruime interieur heeft Audi ook veel aandacht gehad voor de lampen. Met de komst van LED zijn de mogelijkheden toegenomen en Audi heeft bij de introductie van de Q4 e-tron een nieuwe stap gemaakt met optioneel persoonlijke verlichting. 

Maar liefst 4 instellingen zijn mogelijk om zo jouw Audi nog beter herkenbaar te maken voor anderen. 

Introductie

Audi introduceert in Nederland eerst alleen de Q4 e-tron. De Sportback komt later dit jaar beschikbaar. Bij de introductie komen twee aandrijfopties beschikbaar. Het 52 kWh accupakket met een 125 kW/170 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en het 77 kWh accupakket met een elektromotor met 150 kW/204 pk op de achterwielen.

Later dit jaar zullen meer opties verschijnen met meer pk's en vierwielaandrijving.

Audi Q4 e-tron front 2

Ben jij geïnteresseerd in de nieuwe Audi Q4 e-tron?

Ruimte om te reizen

De Audi Q4 e-tron is een compacte SUV, maar door slimme keuzes heel ruim van binnen. Zo heeft iedereen meer dan genoeg ruimte om comfortabel te reizen. En dat is ook wel nodig, want met een actieradius tot maar liefst 520 kilometer is reizen precies wat je wil doen.

Dat reizen geen probleem is blijkt ook uit de ruime kofferbak. Daarin is maar liefst 520 liter ruimte. Klap je de achterbank neer, dan is de ruimte maar liefst 1.490 liter. Genoeg dus voor een flinke vakantie.

Een actieradius van 520 is mooi, snel laden is mooier. Met snel laden heb je in 5 minuten laden tot 100 kilometer bereik. Heb je minder haast, dan kun je van 5 naar 80% laden in 22,5 minuten. Met het groeiend aantal laadpunten komt die vakantie in Zuid Frankrijk ook steeds meer binnen bereik. 

Audi Q4 e-tron

Heads Up!

De Audi Q4 e-tron is de volgende stap in de digitale wereld. Een nog groter MMI-display maakt de bediening en het overzicht van alle aanwezige functies nog beter en makkelijker. 

En wat dacht je van naadloze tochbediening in het stuur. Niet alleen toetsen maar ook swipen naar een volgend station of nummer kan nu.

Een Augmented Reality Head Up Display is er ter ondersteuning in het verkeer. Je route wordt geprojecteerd op de weg zodat je nog beter ziet waar je heen moet en je dus niet zomaar een heg inrijdt. Of meteen zien wat de maximale snelheid is en welke baan je moet kiezen. Optioneel verkrijgbaar in de Audi Q4 e-tron.

Audi Q4 e-tron Launch Edition

Deze Launch Edition heeft onder meer een Audi smartphone interface, een automatisch bedienbare achterklep en LED koplampen en achterlichten. 

Daarnaast krijgt deze uitvoering ook een multifunctioneel lederen stuurwiel met paddels, een Audi phone box (voor draadloos laden als je telefoon deze functie heeft) en Audi Lane Departure Warning.

Dit is slechts een greep uit de standaard aanwezige uitrusting. Met de Launch Edition van de Audi Q4 e-tron ben je dus voorbereid op de toekomst. 

De Audi Q4 e-tron Launch Edition komt beschikbaar met een vanafprijs van € 48.295.

Audi Q4 e-tron blauw front
Audi Q4 e-tron blauw rear

Audi Q4 e-tron Launch Edition Advanced

De tweede Q4 e-tron die beschikbaar komt is de Audi Q4 e-tron Launch Edition Advanced. Dat is een hele mond vol, en dat geldt zeker ook voor de uitrusting van deze uitvoering.

Bovenop de uitrusting van de Launch Edition wordt deze uitvoering geleverd met sportstoelen, MMI navigatie plus, Audi virtual cockpit en Matrix LED koplampen. 

Daarnaast zijn er interieurelementen aanwezig als decoratielijsten in aluminium, verplichte instaplijsten voor en het Ambiente lichtpakket.

Hoewel dit nog niet alle aanwezige uitrusting is, willen we de achterlichten eruit lichten. Deze edititie, de Audi Q4 e-tron Launch Edition Advanced, krijgt LED achterlichten die over de volledige breedte doorlopen en zijn voorzien van animatie.

De Audi Q4 e-tron Launch Edition Advanced komt beschikbaar met een vanafprijs van € 53.045.

Audi Q4 Launch Edition Advanced Plus

De derde Q4 e-tron die uitgebracht wordt bij de lancering is de Audi Q4 Launch Edition Advanced Plus. Wederom een mond vol, maar ook hier volledig terecht.

Bovenop de Audi Q4 Launch edition Advanced wordt de Plus uitgerust met onder andere een panorama dak, parkeerhulp plus, een warmtepomp voor actieradiusoptimalisatie een achteruitrijcamera en adaptive cruise control. 

De Audi Q4 Launch Edition Advanced Plus komt beschikbaar met een vanafprijs van € 57.045.

Audi Q4 e-tron voor
Audi Q4 e-tron achter

Audi Q4 e-tron Launch Edition S Competition

Audi zou Audi niet zijn als er niet ook een sportieve variant van de Q4 e-tron in de line-up zou staan. De Audi Q4 Launch edition S Competition is die sportieve variant. 

Bovenop de uitrusting van de Launch Edition Advanced Plus wordt deze S Competition uitgevoerd met Exterieurdetails in carrosseriekleur, S line in- én exterieur. Audi drive select, Audi progressive steering, optiekpakket zwart en privacy glas. 

De Audi Q4 Launch edition S Competition wordt beschikbaar met een vanafprijs van € 61.045.