Ben Rienstra test nieuwste SEAT

nieuws

25 februari 2019

Een sc Heerenveen-speler beoordeelt een auto. Dat is de kern van de rubriek van Van den Brug in kwartaalkrant De Corner. Even simpel als helder. Dit keer middenvelder Ben Rienstra, een sportieve look en de SEAT Tarraco.

Het regende licht en waaide hard toen begin februari een sneeuwwitte SEAT Tarraco bij De Heeren van Rinsma in Gorredijk de parkeerplaats opreed. De temperatuur kwam net boven het vriespunt en bladeren vlogen in het rond, oftewel herfstweer in het voorjaar. De temperaturen en het weer waren tijdens de officiële presentatie van SEAT’s grootste SUV, een paar maanden eerder in Spaans Tarragona, wel anders.

Van Tarragona naar Friesland

In september vorig jaar presenteerde SEAT aan de wereld zijn nieuwste model in Spanje. In Tarragona, om precies te zijn. Dat was niet zonder toeval, want naar deze Catalaanse stad is de Tarraco genoemd. Een traditie van de van oorsprong Spaanse autofabrikant.

Vijf maand later en ruim zeventienhonderd kilometer verderop stond de SEAT Tarraco bij De Heeren van Rinsma op de stoep, waar Rienstra de eer kreeg de wagen te testen. Zijn eerste indruk? ‘Ja, goed. De auto ziet er erg mooi uit. Groot, stijlvol, maar ook sportief. Ook de kleur is top. Een auto moet naar mijn mening of een donkere kleur hebben of wit zijn.’

Bannerbenrienstra 2

Met 7 zitplaatsen de perfecte gezinsauto

Na een korte proefrit door het centrum van Gorredijk vroegen we Rienstra naar zijn bevindingen. ‘Hij rijdt goed. De nieuwste apparatuur zit er in natuurlijk. Daar mankeert niets aan. Bovendien is-ie van binnen mooi ruim. Een perfecte gezinsauto. Ook de velgen vind ik mooi. Die maken de auto.’ Wat velgen bij auto’s doen, doet kleding bij heren. Omdat kleren de man maken, stelde De Heeren van Rinsma - tevens supplier van sc Heerenveen- een bijpassende outfit samen, inclusief een paar schoenen. ‘Alles zit goed. De broek is gemaakt van een fijne stof en het vest is lekker sportief. De schoenen vind ik erg mooi. Wit, strak en ze lopen goed. Die zou ik zo kopen.’