Audi RS6 R Signature Edition komt naar Van den Brug

nieuws

10 juni 2021

Abt Sportsline bestaat 125 en viert dat met 64 Signature Editions van de Audi RS6 R. Voor ieder levensjaar van oprichter Johann Abt één. Deze uitvoering van de RS6 R wordt compleet met de hand gemaakt. Daardoor leveren de specialisten van ABT 6 unieke exemplaren per maand af. 

Als Audi Sport-dealer zijn we bijzonder trots dat nummer 27 van 64 naar Van den Brug komt.

Ga naar Audi Sport

Krachtig design

De Signature Edition RS6 R wordt met de hand gemaakt en wordt voorzien van geweldige details. Details die tegelijk de prestaties verhogen en het unieke karakter van deze uitvoering onderstrepen. 

De spoiler aan de voorzijde, in Combinatie met de grote luchtinlaten geven deze Audi een herkenbare, stoere smoel. Tegelijk zorgen de grote luchtinlaten ervoor dat de intercooler voldoende gekoeld wordt om de prestaties van de auto te optimaliseren. 

Ook aerodynamisch is deze RS6 R voorzien van de nodige elementen. Zo krijgt hij "Wing Mirrors" die in rood carbon zijn uitgevoerd. Aan de achterzijde is hij voorzien van een spoiler zowel aan het dak als aan de zijkanten. Zo krijgt hij voldoende downforce en blijft hij stabiel, ook bij hoge snelheden. 

Aan de achterzijde, maar dan onderaan, is de Signature Edition uitgevoerd met nog meer aerodynamische elementen. Uitgevoerd in rood carbon zorgen ook deze elementen voor voldoende stabiliteit.

De looks van de RS6 R worden compleet gemaakt met de speciale velgen. Voorzien van vrij draaiende naafkappen springen deze 22 inch velgen iedereen in het oog, rijdend of stilstaand. 

M 07 Rim ABT RS6 Signature Edition R5A0099 (HD)

Waar het om draait

Waar het om draait is natuurlijk de prestaties. Nou, die liegen er niet om. De Audi RS6 R Signature Edition heeft maar liefst 800pk onder de motorkap. Daarmee wordt een topsnelheid bereikt van 330 km/h. Na 2,91 seconden zit je al aan 100 km/h en tel je door tot 28,35 seconden, dan zit je op 300 km/h.

Om al deze kracht te kunnen managen krijgt hij ABT-vering die in hoogte verstelbaar is en anti-roll bars om rollen en overhangen tegen te gaan. 

De aerodynamica zorgt voor 150 kg aan downforce op de achteras waarmee stabiliteit wordt verkregen. Aan de voorzijde zorgt de nodige aerodynamica voor een goede luchtstroom en daarmee koeling van de nodige elementen. Daarnaast zorgt het gebruik van carbon voor een zo laag mogelijk gewicht. 

Benieuwd geworden naar de Audi RS 6 Avant?

Design met kracht

Het rood van de carbon accenten wordt aan de binnenzijde teruggebracht in de stiksels. Ook hier krijgt de RS6 R Signature Edition rood carbon elementen om het karakter van buiten naar binnen te krijgen. 

De stoelen worden voorzien van geperforeerd alcantara met goed herkenbare rode stiksels. Hetzelfde zien we terug als binnenbekleding voor de deuren. In de deurstijlen staat het jaar van oprichting vermeld om de historie van Abt Sportsline te benadrukken. Het wordt kracht bijgezet omdat het jaar oplicht zodra je de deur opent. 

Natuurlijk mag niet ontbreken welke van de 64 je hebt en dus is er een embleem aangebracht bij het handschoenenkastje. Een ander opvallend detail is de timecapsule die is aangebracht. Daarin vind je een stukje van het aambeeld dat oprichter Johann Abt heeft gebruikt. 

ABT RS6 Signature Edition 02 R5A1301 (HD)