Audi Q3 onthuld

nieuws

25 juli 2018

Audi heeft de geheel nieuwe Q3 gepresenteerd. De tweede generatie van de compacte SUV heeft een zelfverzekerde look en biedt volop ruimte en gebruiksgemak. De Q3 zal in november leverbaar zijn. Bekijk de eerste beelden!

Dít is de nieuwe en tweede generatie Audi Q3

Deze tweede generatie Q3 is gegroeid en en biedt meer ruimte en comfort en is bovendien nog veelzijdiger. Het model is voorzien is een nieuw bedieningsconcept met digitale displays en MMI touch. Audi biedt met de Q3 connectiviteit en veiligheid van het hoogste niveau.

Nieuw formaat

Vergeleken met de voorganger, is de Audi Q3 zodanig gegroeid dat hij zich bovenin in het segment van de compacte SUV’s nestelt. Hij is 4,48 meter lang, 1,85 meter breed en 1,58 meter hoog. De wielbasis groeide met 7,8 centimeter tot 2,68 meter. Dit komt het ruimteaanbod voor passagiers en bagage ten goede.
De nieuwe proporties maken de Audi Q3 tot een krachtige verschijning en dat wordt benadrukt door details als de vlakke LED-koplampen, nieuwe singleframe-grille, grote achterspoiler en overduidelijke inspiratie van Audi’s quattro-DNA. Dankzij de ruime keuze uit uitvoeringen, (contrast)kleuren en exterieurpakketten is van elke Audi Q3 maatwerk te maken.

Interieur

De nieuwe Audi Q3 is ruim en veelzijdig. De achterbank is over een lengte van 15 cm verschuifbaar, terwijl de leuning verstelbaar is (7 standen) en in drie delen neer te klappen. De bagageruimte heeft afhankelijk van de stand van de achterbank een inhoud van 530 of 675 liter. Neergeklapt bedraagt de capaciteit 1.525 liter.

Elke nieuwe Audi Q3 heeft een naar eigen wens te configureren digitaal instrumentenpaneel. De Q3 heeft standaard een touchscreen op het dashboard. Er is keuze uit diverse uitvoeringen met schermgroottes variërend van 10,25 – 12,3 inch. MMI navigatie plus biedt bovendien connectiviteit en infotainment uit een hogere klasse met onder meer realtime verkeers- en parkeerinformatie en een snelle LTE-internetverbinding. 

​Drie TFSI-motoren en een TDI

De Audi Q3 zal in november bij de start leverbaar met keuze uit drie TFSI-benzinemotoren en een TDI-diesel. Alle viercilindermotoren zijn uitgevoerd met turbotechnologie en directe inspuiting.
Het basismodel is de Audi Q3 35 TFSI met de 1,5-liter benzinemotor met 110 kW/150 pk en een koppel van 250 Nm. Cilinderuitschakeling zorgt bij dit model voor extra efficiency. De Audi Q3 40 TFSI beschikt over een tweeliter benzinemotor met 140 kW/190 pk en een koppel van 320 Nm. De Audi Q3 45 TFSI heeft een 169 kW/230 pk sterke tweeliter (350 Nm). quattro vierwielaandrijving is standaard op de 2.0 TFSI-versies. De Audi Q3 35 TDI heeft een 2.0 TDI met 110 kW/150 pk en een koppel van 340 Nm. Om te beginnen is deze er in Combinatie met quattro – later volgt ook een versie met voorwielaandrijving. Ook de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TDI staat op de planning.

De Audi Q3 onthuld