Menu
Kies uw vestiging:
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

MVO ondernemen zit in ons bedrijfs-DNA

​Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Van den Brug zijn we van mening dat duurzaamheid veel meer omvat dan ‘zonnepanelen en windmolens’. Voor ons betekent duurzaamheid dat wij in alle facetten van onze bedrijfsvoering rekening houden met mens en milieu. De (duurzame) inzetbaarheid van onze medewerkers speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast vinden wij het belangrijk een steentje bij te dragen aan onze maatschappij en de milieubelasting tot het minimale te beperken.

box-erkend-duurzaam-vandenbrug

​Erkend Duurzaam keurmerk

Sinds 2014 is Van den Brug in het bezit van het Erkend Duurzaam certificaat, een certificaat waarmee wij ons  beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bevestigen. Het Erkend Duurzaam programma is van de gehele automotive-branche, bestaande uit de brancheverenigingen BOVAG, FOCWA Schadeherstel, RAI Vereniging en STIBA.

Lees meer over Erkend Duurzaam>

​Wat kunnen we qua rijstijl samen bijdragen?

Een duurzame rijstijl kan een belangrijke bijdrage leveren aan vermindering van de milieubelasting. Lees meer over Het nieuwe rijden.

​Maatschappelijke projecten

Als bedrijf zijn we op verschillende manieren betrokken bij regionale en lokale maatschappelijke projecten; zo steunen we sc Heerenveen, sponsoren we een diverse sportverenigingen en zetten we ons in om lokale evenementen (onder andere Agrarische Dagen Franeker, Fietselfstedentocht, Wandeltocht Heerenveen, Run for Kika en diverse paardenevenementen) tot een succes te maken. Soms door financiële middelen, maar ook vaak door de inzet van vervoersmiddelen. Lees verder.

Investeren in de mens

Personeelsbeleid
Naast het bieden van goede arbeidsomstandigheden, stimuleren wij al onze medewerkers zichzelf te blijven ontwikkelen, door middel van opleidingen en trainingen.

Leren van elkaar
We bieden stageplaatsen en werk-leerplekken binnen verschillende afdelingen van Van den Brug, zoals de werkplaats, maar ook het magazijn, de administratie en onze marketingafdeling. Hiermee investeren we in de toekomst en kunnen we van elkaar leren.

Bekijk onze actuele vacatures hier.

​Energiebesparend werken en bouwen

Energie en water besparen
Van den Brug koopt alleen duurzame energie in. Door slim om te gaan met energieverbruik hopen wij de komende jaren nog een energiebesparing van 10% te realiseren. Op watergebied zijn besparende maatregelen als het installeren van waterbesparende kranen en toiletten de belangrijkste (door te voeren) verbeteringen.

Bouw en verbouw
Duurzaamheid is een vast agendapunt bij al onze bouw- en verbouwplannen. Daar waar mogelijk (passend binnen de eisen van de fabrieken van onze merken) werken we met duurzame bouwmaterialen. Én zetten we in op moderne technieken, zoals LED verlichting met bewegingssensoren en waterbesparende kranen en toiletten.

logo-erkend-duurzame-energie-vandenbrug-via-eneco-zakelijk
certificaat-duurzame-energie-via-enecio-zakelijk-bij-vandenbrug

​Inkoop en recycling

Afvalstoffen recyclen waar mogelijk
Binnen onze organisatie hebben we afvalscheiding ver doorgevoerd. Zo scheiden we plastic en folie, papier, ijzer en restmateriaal. Hierbij werken we samen met afvalinzamelaars die het restmateriaal zoveel mogelijk recyclen. Zo hebben we afspraken gemaakt voor recycling van banden, accu’s, olie en overige (milieubelastende) materialen. Om de papierstroom ter verkleinen werken we overigens steeds meer met digitale oplossingen en maken we regelmatig gebruik van tablets.

Lokaal inkopen
Ons inkoopbeleid richt zich (daar waar mogelijk) op lokale ondernemers, waarbij tevens wordt gekeken naar hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid betreffende het te leveren product.

 

Dé Friese dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Met 5 vestigingen door heel Friesland en méér dan 95 jaar ervaring ontdek je bij ons Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens als eerste. Maar ook voor het onderhoud en reparatie van jouw Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA of Volkswagen Bedrijfswagen staan we voor je klaar. Dag en nacht.

Ons familiebedrijf werd in 1923 in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werd Van den Brug Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vind je de vestigingen van Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 541 330


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

De Lange West 98
9201 CH Drachten


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • SEAT - Verkoop en Service
 • ŠKODA - Verkoop en Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service
 • Audi - Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service 
 • SEAT - Service
 • ŠKODA - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving