Volkswagen onthult de ID.5 GTX

nieuws

10 augustus 2021

Dat Volkswagen volop inzet op elektrisch rijden is wel duidelijk. Nadat we vorig jaar kennis maakten met de ID.3, volgde al snel de ID.4. Nu mogen we je de eerste foto's laten zien van de Volkswagen ID.5, Volkswagen's eerste elektrische SUV-coupé. En dan ook direct de vierwielaangedreven GTX!

De eerste foto's van de -natuurlijk volledig elektrische- Volkswagen ID.5 GTX zijn van de licht gecamoufleerde conceptcar die Volkswagen op 7 september 2021 tijdens de IAA in München presenteert. We verwachten naast deze zeer complete en uitgebreide GTX variant ook de reguliere Volkswagen ID.5 te zien.

De Volkswagen ID.5 mag zich de iets sportievere broer van de Volkswagen ID.4 noemen. De vloeiende lijnen van beide overeenkomsten tonen de overeenkomsten, maar de lage daklijn en de achterspoiler verklapt dat de ID.5 echt iets meer in huis heeft. Nog altijd kun je je gezin mee op vakantie nemen, maar tegelijkertijd staat de auto garant voor sportieve prestaties.

ID.5 GTX2

Wat weten we nu al over de Volkswagen ID.5?

Van de ID.5 GTX zijn naast foto's ook alvast de nodige technische gegevens bekend gemaakt. De auto is volledig connected, wat maakt dat deze over-the-air updates kan ontvangen.

Daarnaast is de auto uitgerust met Car2X-technologie, waarmee hij kan communiceren met andere auto's. Dat klinkt wat futuristisch en eigenlijk is dat het ook. Dankzij dit systeem krijg je bijvoorbeeld waarschuwingen van naderende ambulance's op je dashboard. Het vertelt je zelfs waar de ambulance vandaan komt en je geschatte afstand tot de ambulance. Maar het systeem waarschuwt je ook voor gevaren die je onderweg tegenkomt zoals hard remmende auto's voor je.

Een andere prachtige techniek zit in de IQ.Light LED-matrixkoplampen die we ook kennen van de ID.3 en de ID.4. De verlichting geeft de ID.5 een mooie uitstraling, mede dankzij de lichtstrip die doorloopt tot het VW-logo. Daarnaast zorgt IQ.Light ervoor dat je tegenliggers nooit verblindt en de weg voor je altijd optimaal verlicht is.

En als we het hebben over de GTX, dan heb je gegarandeerd een krachtige uitvoering te pakken. De ID.5 GTX heeft een elektromotor op zowel de voor- als achteras. Dat zorgt voor pittige rijprestaties en een sportief rijgedrag. De grote lithium-ionbatterij tussen de assen maakt een bereik tot 497 kilometer mogelijk.

Hou me op de hoogte

We verwachten de Volkswagen ID.5 begin 2022 in onze showroom. Wil jij tot die tijd op de hoogte blijven van de ID.5? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en wij informeren je zodra er meer bekend is over deze auto.