Update voor Volkswagen ID. in 2022

nieuws

12 januari 2022

Volkswagen werkt doorlopend aan de uitbreiding van de functionaliteit voor ID. modellen. Ook in 2022 worden hierin stappen gemaakt waar niet alleen bestuurders van nieuwe ID. modellen voordeel van hebben. Ook de bestuurder van al rondrijdende ID. modellen genieten van het voordeel van nieuwe updates in 2022. Laten we beginnen bij de nieuwe ID. modellen.

 

Plug & Charge

Volkswagen gaat nieuwe ID. modellen uitrusten met Plug & Charge. Daarmee communiceert de auto met het laadstation en is een pasje of app van een klant niet meer nodig bij het laden. Binnen enkele seconden wordt de benodigde informatie uitgewisseld tussen auto en laadstation en kan het laden losgaan.

Misschien geen revolutie, maar één van die dingen die het leven net dat beetje comfortabeler maken. Deze functionaliteit is nu nog niet bij alle laadstroomaanbieders aanwezig, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Vw Id4 20
Vw Id4 9

Bi-directional charge en meer kW's

Bestuurders van ID. modellen met een accu van 77 kWh gaan direct voordeel krijgen van de nieuwe update. Zo gaat de laadtijd met 9 minuten omlaag en gaat het vermogen omhoog van 125 kW naar 135 kW. 

Met deze update worden deze ID. modellen daarnaast voorzien van de mogelijkheid opgeslagen energie te delen in het thuisnetwerk van de klant. In eerste instantie kan dit gebruikt worden bij bijvoorbeeld stroomuitval of om opgewekte stroom op te slaan. 

In een later stadium kan deze functionaliteit worden ingezet om massaal stroom op te slaan en te delen. Daarnaast kan deze opslag helpen om het stroomnet te stabiliseren. Hiermee gaat niet gebruikte stroom minder snel verloren. Bijkomend voordeel is dat de opgewekte stroom voordeliger is, aldus Volkswagen. 

Via een over-the-air update worden deze functies uitgerold later dit jaar.