Topsporter Sjinkie Knegt ervaart de Volkswagen Touareg

nieuws

03 december 2018

Sjinkie Knegt gaat voor goud, zowel op de ijsbaan als in het dagelijkse leven. Van den Brug gaf de schaatser kans om kennis te maken met de topprestatie van Volkswagen: de Touareg. 

Topsport in vogelvlucht

De carrière van topschaatser Sjinkie Knegt gaat als een speer. Tijdens de World Cup Shorttrack in Salt Lake City won Sjinkie kortgeleden nog goud op de 1500 meter. Voor velen is Sjinkie onlosmakend verbonden met schaatsen. De topsporter is echter ook een fanatiek coureur en debuteerde in mei op het NK Autocross evenement. Dit maakt Sjinkie dan ook de perfecte kandidaat om de sportieve SUV van Volkswagen te testen bij Van den Brug.

Een rijervaring van niveau

De Touareg is een topprestatie van het Duitse automerk te noemen. Luxe, comfort en rijervaring worden naar een nieuw niveau getilt. De derde generatie Touareg stelt een nieuwe norm in het SUV-segment. Het stoere en sportieve uiterlijk is eigentijds en herkenbaar.
 
‘Ik heb de Touareg ervaren als een zeer comfortabele auto.’ Vertelt Sjinkie. ‘Voor mijn trainingen zit ik dagelijks 100 km op de weg en dan is een comfortabele auto voor mij erg van belang.’ Ook over het ontwerp van de auto is de topsporter te spreken. ‘Het overzichtelijke dashboard voorziet je van alle nodige informatie en door de comfortabele stoelen kom ik uitgerust aan op mijn bestemming.

Rijk uitgerust

De standaard uitvoering van de SUV is rijkelijk uitgerust, met onder andere een navigatiesysteem, elektrische achterklep en led-koplampen. Hiernaast is elke Touareg voorzien van een geïntegreerde SIM-kaart, voor een altijd up-to-date auto. De binnenkant van de auto is coureur waardig met zijn revolutionaire innovision cockpit met hightech digitale instrumenten en bediening. Met behulp van alle innovaties ga je altijd veilig op weg. ‘In het begin moest ik erg wennen aan de lijndetectie, maar toen ik er eenmaal aan gewend was, vond ik het toch erg fijn’, aldus Sjinkie. ‘Met 2 kinderen in de auto is veiligheid erg belangrijk. Al met al een zeer fijne en comfortabele auto.’

Prestatie van formaat

Ook op het gebied van prestaties valt de SUV van Volkswagen niet tegen. Het instapmodel van de Touareg heeft een 3.0 TDI 170kW Tiptronic. Met een 0-100 acceleratie van 7.5 seconden is de auto waardig voor een topsporter en coureur: ‘Als shorttracker en autocoureur houd ik van snelheid en met deze krachtige 3.0 TDI motor kom ik moeiteloos mee met het verkeer.’

Conclusie: van alle markten thuis

Of je nou een topsporter, autocoureur of gewoon een liefhebber bent: de Volkswagen Touareg is voor ieder wat wils. Met zijn sportieve design en comfortabele karakter kun je op een plezierige manier veel kilometers afleggen.