Subsidie op elektrisch rijden in 2022

nieuws

05 januari 2022

Subsidiepot is groter dan ooit, maar wees er snel bij

Net als vorig jaar heeft de Nederlandse overheid ook in 2022 een subsidiepot beschikbaar gesteld om de aanschaf van een elektrische auto nóg aantrekkelijker te maken. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto's.

Dit jaar is een totale subsidie van 71 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe elektrische auto's en van ruim 20 miljoen voor gebruikte auto's. Voor een nieuwe elektrische auto kom je in aanmerking voor een subsidie van € 3.350, bij een gebruikte auto is dat € 2.000. Vanaf maandag 3 januari is het mogelijk om de subsidie voor dit jaar weer aan te vragen.

Let op: de kans bestaat dat deze subsidiepotten tijdens het jaar leeg raken, dus wees er snel bij!

* Update juli 2022: Het beschikbare jaarbudget voor nieuwe auto's in 2022 is op. Aanvragen worden niet meer in behandeling genomen. Het subsidiebudget voor voor gebruike auto's is overtekend. Je mag nog aanvragen, maar de kans is klein dat je subsidie krijgt. 

Voorwaarden elektrische personenauto's

Om in aanmerking te komen voor de SEPP, moet de auto in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De oorspronkelijke nieuwprijs is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor elektrisch rijden? Vraag het gerust aan onze medewerkers of bekijk de website van de RVO. 

Elektrisch rijden bij Van den Brug

Elektrisch rijden groeit en dat merken we goed bij Van den Brug. Inmiddels hebben al onze merken elektrische auto's in het assortiment en het aantal modellen groeit gestaag. Zo krijgen we naast de succesvolle Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4 ook de Volkswagen ID.5 en ID.Buzz. Bij Audi zijn naast de 'grote' Audi e-tron vorig jaar de Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron geïntroduceerd en de ŠKODA ENYAQ was vorig jaar marktleider in het elektrische SUV-segment. 

Kortom: voor iedereen wat wils bij Van den Brug.

Rekenvoorbeeld

Één van de modellen die in aanmerking komt voor de SEPP-regeling is de ŠKODA ENYAQ iV60. Zonder de subsidie lease je deze auto op basis van 48 maanden vanaf € 549. Wanneer je de subsidie van € 3.350 uitsmeert over de looptijd van je leasecontract bespaar je zo'n € 70 per maand.

Dit betekent dat je tarief inclusief subsidie € 549 - € 70 = € 479,- is.

En dat is inclusief verzekering en onderhoud! Zo wordt elektrisch rijden wel erg leuk.

Skoda Enyaq Friesland1