Laat je auto APK keuren voor € 40

of gratis i.c.m. onderhoud

Of je nou particulier of zakelijk rijdt; je auto of bedrijfswagen moet volgens wettelijke richtlijnen (RDW) en een vaste interval APK goedgekeurd door worden. 
Bij Van den Brug betaal je voor deze APK-keuring van je Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, CUPRA of VW bedrijfswagen een vast bedrag, namelijk €40*.

 

 

* Dit bedrag is inclusief verplichte milieumetingen en apk-afmeldkosten (a 5,87 incl btw) bij het RDW EN ongeacht de brandstof cq aandrijving (benzine, diesel, elektrisch). Het genoemde apk-tarief is niet voor geldig voor andere autobedrijven en/of andere automerken dan hierboven benoemd.

Škoda Onderhoud Sneek

Bespaar geld, Combineer APK en onderhoud

Want wanneer je bij Van den Brug een werkplaatsafspraak maakt voor de APK EN het onderhoud van je auto, dan betaal je enkel de wettelijk verplichte APK-afmeldkosten á €5,87 incl btw. Door slim Combineren bespaar je tijd en ruim €30.

Beter toch? Plan meteen online je afspraak in >

Plan jouw APK of onderhoud

Eenvoudig, binnen een minuut. 24/7

Veelgestelde vragen over APK

Wat is de APK en wat houdt dat in?

Tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK) controleert onze keurmeester alle essentiële onderdelen van jouw auto op optimaal functioneren. Je kunt het dan ook zien als een extra veiligheidscheck, die bovendien wettelijk verplicht is.

De APK-keuring is wettelijk verplicht en moet 1 keer per jaar op je auto uitgevoerd worden. Voor nieuwe auto’s geldt een uitzondering. Afhankelijk van de aandrijving/motorisering (benzine, diesel, gas of elektrisch) hoeven deze pas voor het eerst na 3 of 4 jaar voor het eerst APK goedgekeurd te worden.

Tijdens de APK controleert onze APK-keurmeester je Volkswagen, SEAT, Škoda, CUPRA of VW bedrijfswagen op wettelijk vastgestelde controlepunten die zorgen dat je zo veilig mogelijk en milieuvriendelijk blijft rijden.

Zo worden onder andere e wielen (bandenprofiel), de remmen, stuurinrichting, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaatgassen, voorruit, spiegels, autogordels en claxon gecontroleerd.

De RDW heeft hiervoor richtlijnen opgesteld, inclusief de wettelijk toegestane afwijkingen. 

Kan ik ook een ander automerk dan Volkswagen, SEAT, Škoda of Audi bij Van den Brug laten keuren?

Ja, auto's, bedrijfswagens en campers van alle merken zijn bij ons welkom. Wanneer het te keuren voertuig echter geen Volkswagen, Audi, SEAT of Skoda betreft, hanteren we een ander tarief.

De prijs van een APK-keuring voor andere merken dan waar wij dealer van zijn, bedraagt € 75. Dit is inclusief BTW.

Wanneer is mijn auto APK-goedgekeurd?

De bij de vraag hierboven genoemde onderdelen worden gecontroleerd op de goede cq volgens RDW voldoende functionaliteit. Wanneer onze APK-keurmeester gebreken signaleert, wordt je hierover geïnformeerd. Daarbij laten we uiteraard weten of dit verplicht hersteld moet worden alvorens APK-goedkeur of dat dit een adviespunt betreft.

NB Een adviespunt wordt gegeven wanneer het controlepunt nog wel aan de APK-eis voldoet, maar binnenkort waarschijnlijk niet meer en/of vervanging op (korte) termijn te verwachten is.

LET OP! Mocht je auto in eerste instantie niet door de APK-keuring komen en op een later moment (bijv omdat werkzaamheden elders uitgevoerd worden) nogmaals voor APK aangeboden worden, dan zullen hiervoor 2x de keuringskosten a €40 (of €75 voor merken waarvan wij niet dealer zijn) worden gefactureerd.

Wat gebeurt er als ik mijn auto i.v.m. corona niet op tijd laat APK-keuren?

De APK-keuring is wettelijk verplicht en kan al vanaf 2 maanden voor afloop verlengd worden met een jaar. Wanneer je om wat voor reden dan ook niet aan deze wettelijke richtlijn houdt, krijg je een boete en de verplichting om alsnog de APK uit te laten voeren. De hoogte van deze boete bedraagt ca €150.

Let op! Deze boete ontvang je ten alle tijde en hierbij wordt geen rekening gehouden met het feit dat je auto op dit moment misschien helemaal niet op de openbare weg verschijnt.

Veroorzaak je een aanrijding met een APK-afgekeurde of niet gekeurde auto?
Dan kan de verzekeraar zelfs besluiten dat je op dat moment niet verzekerd bent en zijn de kosten helemaal niet meer te overzien.

Wat moet er gebeuren als mijn auto niet APK goedgekeurd wordt?

Mocht je auto in eerste instantie niet door de APK komen, dan nemen wij contact met je op om door te spreken welke werkzaamheden/reparaties noodzakelijk zijn en welke aan te raden. Deze werkzaamheden kunnen uiteraard door ons worden uitgevoerd. Vaak zelfs dezelfde dag nog, mits jij ons hiervoor akkoord geeft. 

! Wanneer je besluit om de verplichte reparaties niet uit te voeren of deze zelf of elders uit te laten voeren, zullen we je auto afkeuren voor APK. In dit geval is er een herkeuring nodig. Uiteraard ben je bij ons hiervoor van harte welkom, wel zullen we dan beide keuringen a €40 (of 75 bij ander merk) aan je doorberekenen. Het zijn immers ook twee verschillende keuringen/keuringsmomenten.

Plan jouw APK of onderhoud