Vertrouwd op weg met APK voor slechts € 30

Jouw auto APK gekeurd: € 30

of gratis i.c.m. onderhoud

Of je nou particulier of zakelijk rijdt en of je een Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA rijdt, de APK is nodig en verplicht. En bij Van den Brug betaal je altijd dezelfde prijs. De brandstof maakt daarbij niets uit. Sterker nog, de prijs is inclusief de verplichte milieumetingen en apk-afmeldkosten. Het tarief van € 30,- geldt niet voor externe autobedrijven.

ŠKODA Onderhoud Sneek

Plan onderhoud en APK samen

Plan je een onderhoudsbeurt bij je APK, dan is de APK gratis. Je betaalt dan alleen de verplichte afmeldkosten á € 4,35. Dat is mooi meegenomen toch?

Plan meteen je onderhoud of APK in de werkplaatsplanner of bekijk de veelgestelde vragen over APK

Plan jouw APK of onderhoud

Veelgestelde vragen over APK

Wat is de APK en wat houdt dat in?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht en moet 1 keer per jaar op uw auto uitgevoerd worden. Voor nieuwe auto’s geldt een uitzondering. Afhankelijk van het bouwjaar en type brandstof hoeven deze pas vanaf 4 respectievelijk 3 jaar gekeurd te worden. Tijdens de APK controleert onze keurmeester uw auto op die punten die zorgen dat u zo veilig mogelijk en milieuvriendelijk kunt rijden. Zoals de wielen (bandenprofiel), de remmen, stuurinrichting, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaatgassen, voorruit, spiegels, autogordels en claxon.

Kan ik ook een ander automerk door jullie laten keuren?

Ja, ook andere merken of campers zijn bij ons welkom. Wel geldt hier een ander tarief voor. Deze voertuigen keuren we voor € 75, inclusief BTW.

Wanneer is mijn auto goedgekeurd?

De bij punt 1 genoemde onderdelen worden gecontroleerd op de goede functionaliteit. Bij gebreken wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Wij laten u weten of het een gebrek is dat verplicht hersteld moet worden voor de goedkeuring van de APK of het een adviespunt betreft. Een adviespunt wordt gegeven wanneer het controlepunt aan de APK-eis voldoet, maar de afwijking van de eis gering is en vervanging op (korte) termijn te verwachten is.

Hoe zit het met de APK in deze buitengewone Corona-tijden?

Wanneer je je auto moet gebruiken, wil je dat deze veilig is. Voor jou en voor je omgeving. Omdat er altijd iets kan zijn dat niet meer goed functioneert in je auto, heeft de overheid middels de RDW de APK-keuring verplicht gesteld. Ook in tijden van Corona. Tijdens de APK-keuring controleert onze keurmeester namelijk alle essentiële onderdelen van jouw auto op optimaal functioneren. Je kunt het dan ook zien als een extra veiligheidscheck, die bovendien wettelijk verplicht is.

Wat gebeurt er als ik mijn auto i.v.m. Corona niet op tijd laat APK-keuren?

De APK-keuring is wettelijk verplicht en kan al vanaf 2 maanden voor afloop verlengd worden met een jaar. Wanneer je om wat voor reden dan ook niet aan deze wettelijke richtlijn houdt, krijg je een boete en de verplichting om alsnog de APK uit te laten voeren. De hoogte van deze boete bedraagt ca €150.

Let op! Deze boete ontvang je ten alle tijde en hierbij wordt geen rekening gehouden met het feit dat je auto op dit moment misschien helemaal niet op de openbare weg verschijnt.

Veroorzaak je een aanrijding met een afgekeurde of niet gekeurde auto?
Dan kan de verzekeraar zelfs besluiten dat je op dat moment niet verzekerd bent en zijn de kosten helemaal niet meer te overzien.

Wat moet er gebeuren als mijn auto niet APK goedgekeurd wordt?

Mocht je auto in eerste instantie niet door de APK komen, dan nemen wij contact met je op om door te spreken welke werkzaamheden/reparaties noodzakelijk zijn en welke aan te raden. Deze werkzaamheden kunnen uiteraard door ons worden uitgevoerd. Vaak zelfs dezelfde dag nog, mits jij ons hiervoor akkoord geeft. 

Wanneer je besluit om de verplichte reparaties niet uit te voeren of deze zelf of elders uit te laten voeren, zullen we je auto afkeuren voor APK. In dit geval is er een herkeuring nodig. Uiteraard ben je bij ons hiervoor van harte welkom, wel zullen we dan beide keuringen a €30 aan je doorberekenen. Het zijn immers ook twee verschillende keuringen/keuringsmomenten.

Plan jouw APK of onderhoud