Lekke band? Bijna geen bandenprofiel?

Laat je autoband vervangen

Banden zijn heel belangrijk voor het contact van je auto met de weg, de afvoer van water en een comfortabele rit. Een lekke band of een slecht bandenprofiel kunnen onveilige verkeerssituaties opleveren en dat kun je beter voorkomen.

Wist je bijvoorbeeld dat je autobanden een minimale profieldiepte van 1,6 mm dienen te hebben voor APK goedkeur, maar dat je voor een optimale rijprestatie de banden al bij 2 mm  moet laten vervangen?

Meer weten over bandenprofiel meten, welke band voor jouw auto of wanneer vervangen? Bij Van den Brug helpen we je graag verder!

 

Blijf niet doorrijden met een lekke of leeglopende band!

Maar stop op een (verkeers)veilige plek en gebruik een 'thuisbrenger' (reservewiel) of bandenreparatieset om de eerste noodmaatregelen treffen.

Kom je er niet uit? Bel onze Pechhulp/mobiliteitsgarantie en wij komen je zo snel mogelijk helpen (24/7, ook in het weekend). 

SEAT Onderhoud Bandenwissel

Vervanging of reparatie van je autoband

Heeft je auto een lekke of leeglopende band, dan is vervanging door een nieuwe autoband lang niet altijd nodig. Wanneer de oorzaak hiervan een klein gaatje in de band is en bovendien het bandenprofiel nog goed is, kan de band veelal middels een plug gerepareerd worden. Hiermee voorkom je kosten en ben je beter bezig voor het milieu. Mooi meegenomen toch?

Reparatie of vervanging autoband?

Bij Van den Brug vind je een altijd een ruim assortiment autobanden in diverse maten, merken en uitvoeringen. Want er zijn nogal wat opties, afhankelijk van je auto en natuurlijk je rijgedrag en wensen. 

We snappen als geen ander dat het vinden van de juiste autoband voor je Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda of VW Bedrijfswagen een hele uitdaging kan zijn. Dus kom je er niet uit of wil je meer weten over een specifieke band? Onze service-adviseurs of magazijnmedewerkers zoeken met alle plezier het antwoord cq de juiste autoband voor jouw auto.

 

Plan je bandenwissel in de online werkplaatsplanner