Maximaal rijplezier met Van den Brug Private Lease

Kies jij voor Private Lease? Je zit goed bij Van den Brug!

Onbezorgd rijden voor een vast bedrag per maand, dat is Private Lease. Alle onkosten - zoals verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting - zijn inbegrepen in dit maandbedrag. Het enige waar je zelf nog om hoeft te denken, is op tijd tanken.

Private Lease bij Van den Brug

Met Private Lease rij je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto. Met extra scherpe maandprijzen is het ook nog eens heel aantrekkelijk. Dat geldt voor de kleinere modellen maar zeker ook voor de grotere modellen. Onze merken Audi, Volkswagen, SEAT en Škoda spelen hier op in met aantrekkelijke acties. Bij Van den Brug helpen wij je graag met jouw vragen over Private Lease of het vinden van de juiste deal. Mooi meegenomen: wanneer je jouw of jullie huidige auto inruilt, ontvangt je van ons de inruilwaarde op jouw rekening. 

Hoe het werkt

Als je kiest voor Private Lease betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag is gebaseerd op het gekozen model, de geselecteerde opties (je bepaalt zelf hoe luxe je nieuwe auto is), het aantal kilometers dat je maximaal per jaar rijdt en de looptijd van het contract. Private Lease is af te sluiten op een nieuwe auto die je helemaal zelf samenstelt of een nieuwe auto uit onze voorraad. Op al onze voorraadmodellen op de website staat de leaseprijs apart vermeld: je weet dus precies wat je per maand moet betalen.

SEAT Showroom Nieuw Met Verkopers2
Private Lease de SEAT Ibiza 100 jaar Van den Brug editie

Private Lease bij Van den Brug

  • Vast bedrag per maand, dus geen onverwachte kosten.
  • Inclusief onderhoud en reparatie bij ons
  • Wegenbelasting en all-risk dekking inbegrepen.
  • Internationale pechhulp, 24/7 in bijna heel Europa.
  • Geen grote investeringen of restwaarde-risico.
  • Keurmerk Private Lease.
  • Jij regelt de brandstof, wij de rest.

Onze Private Lease modellen

Vraag een offerte aan voor Private Lease

Veelgestelde vragen Private Lease

FAQ - over private lease

Wat is private lease?

Private lease is een leasevorm voor particulieren waarbij je een nieuwe auto leaset voor een vast maandelijks bedrag. Dit bedrag omvat kosten zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie. Je betaalt alleen nog voor brandstof en eventuele boetes.

Wat is het verschil tussen private lease en kopen?

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto zonder dat deze jouw eigendom wordt. Bij kopen betaal je eenmalig de volledige prijs (of via een lening) en word je eigenaar van de auto. Bij kopen ben je zelf verantwoordelijk voor alle bijkomende kosten, terwijl bij private lease veel kosten inbegrepen zijn in het maandbedrag.

Wat is het verschil tussen private lease en financiële lease?

Private lease is bedoeld voor particulier gebruik en dekt naast de huur van de auto ook andere kosten zoals onderhoud en verzekering. Bij financiële lease, vaak zakelijk gebruikt, lease je de auto en ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en overige kosten. Bij financiële lease is er vaak een optie om de auto na de leaseperiode te kopen.

Is private lease alleen voor nieuwe auto's?

Ja, bij private lease gaat het uitsluitend om nieuwe auto's. Dit betekent dat je altijd de beschikking hebt over een recent model met de nieuwste features.

Voor wie is private lease geschikt?

Private lease is ideaal voor wie zonder grote investering een nieuwe auto wil rijden en helderheid wenst over de autokosten. Het is perfect als je niet houdt van onverwachte uitgaven voor onderhoud en reparatie en graag regelmatig in een nieuwe auto rijdt.

Zijn er ook elektrische of hybride modellen beschikbaar bij private lease?

Ja, bij private lease zijn er elektrische en hybride modellen beschikbaar. Je hebt de keuze uit alle nieuwe modellen, dus ook elektrische of hybride modellen.

Kan ik ook een tweedehands auto private leasen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een tweedehands auto te private leasen. Hier zijn soms wel andere lease -of financieringsvormen voor mogelijk.

Is het mogelijk om een proefrit te maken voordat ik beslis?

Bij private lease kun je zeker een proefrit maken. Dit stelt je in staat om de auto die je overweegt te leasen goed te leren kennen en helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

FAQ - kosten van private lease

Wat zijn de maandelijkse kosten van private lease?

De maandelijkse kosten van private lease variëren afhankelijk van het model auto, de looptijd van het contract, en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. De goedkoopste private lease contracten beginnen vanaf zo’n €350,- per maand.

Wat is inbegrepen in de maandelijkse private leaseprijs?

In de maandelijkse private leaseprijs zijn de kosten voor het gebruik van de auto, verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud, reparatie en pechhulp inbegrepen. Dit betekent dat je naast deze maandelijkse kosten alleen nog voor brandstof en eventuele boetes betaalt.

Komen er nog extra kosten bij private lease?

De meeste autogerelateerde kosten zijn inbegrepen in de maandelijkse leaseprijs. Alleen brandstof, boetes, als je meer kilometers rijdt dan in je contract staat opgenomen en eventuele eigen risico’s kunnen extra kosten betekenen.

Hoe wordt de maandelijkse private leaseprijs berekend?

De maandelijkse leaseprijs wordt berekend op basis van het type auto, de contractduur, en het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te rijden. Daarnaast kunnen extra opties de prijs beïnvloeden.

Is een aanbetaling vereist bij private lease?

Er is geen aanbetaling vereist bij het aangaan van een private lease contract.

Heeft private lease invloed op mijn belastingaangifte?

Private lease heeft in principe geen invloed op je belastingaangifte, aangezien het een privé-uitgave betreft. Echter, het is altijd goed om dit te verifiëren met een belastingadviseur, vooral als je specifieke vragen hebt over jouw persoonlijke situatie.

Heeft private leasing gevolgen voor mijn toeslagen, zoals huurtoeslag?

Omdat je bij private lease niet te maken hebt met bijtelling, heeft private lease in principe geen gevolgen voor toeslagen, zoals huurtoeslag.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Bij private lease kun je gewoon je huidige auto inruilen. Je ontvangt in dat geval de inruilwaarde op je rekening gestort.

FAQ - voorwaarden & contract

Hoe lang is de contractduur bij private lease?

Bij private lease kun je kiezen voor verschillende contractduren, afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie past. Veelvoorkomende contractduren zijn 24, 36, 48 of 60 maanden. Over het algemeen geldt wel, hoe langer de looptijd, des te lager het maandbedrag.

Kan ik het private lease contract voortijdig beëindigen?

Ja, het is mogelijk om een private lease contract voortijdig te beëindigen. Houd er wel rekening mee dat hier vaak extra kosten aan verbonden zijn. Deze kosten variëren afhankelijk van de resterende leasetermijnen en het termijnbedrag.

Wat gebeurt er aan het einde van het private lease contract?

Aan het einde van het private lease contract lever je de auto gewoonlijk weer in. De auto wordt dan gecontroleerd op eventuele schades en gebruikssporen die buiten de normale slijtage vallen. Je kunt ervoor kiezen om het leasecontract te verlengen, een nieuw contract af te sluiten met een andere auto, of het leaseproces geheel te beëindigen.

Is het mogelijk om het private lease contract over te dragen aan iemand anders?

In de meeste gevallen is het mogelijk om een private lease contract over te zetten op de naam van iemand anders. Het is daarna niet mogelijk om het contract weer terug te zetten op de oorspronkelijke contractant. De overzetting is permanent.

Zijn er beperkingen op het aantal kilometers dat ik mag rijden met private lease?

Ja, bij private lease zijn er beperkingen op het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. Deze kilometerlimiet varieert per contract. Je kunt kiezen uit verschillende kilometer pakketten, afhankelijk van hoeveel je verwacht te rijden. Als je meer rijdt dan de overeengekomen limiet, worden er extra kosten in rekening gebracht voor de extra kilometers.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor private lease?

Er is maar één voorwaarde om een private lease contract aan te kunnen vragen; je moet een geldig Nederlands rijbewijs hebben. Daarnaast wordt er een kredietcheck uitgevoerd, om zeker te weten of je de financiële verplichting kunt dragen.

Welke documenten heb ik nodig om private lease aan te vragen?

Om een private lease aan te vragen, heb je de volgende documenten nodig:

- Kopie van een geldig rijbewijs.

- Kopie bankafschrift van max. 3 maanden oud.

- Kopie loonstrook van max. 3 maanden oud.

Is een BKR-toetsing vereist bij private lease?

Ja, bij het aanvragen van private lease wordt een BKR-toetsing uitgevoerd. Dit is om te beoordelen of je financieel in staat bent om aan je leaseverplichtingen te voldoen.

Is er een afkoelingsperiode nadat ik het private lease contract heb getekend?

Ja, na het tekenen van een private lease contract geldt er een wettelijke afkoelingsperiode. Gedurende deze periode, die meestal 14 dagen duurt, kun je het contract zonder opgave van reden kosteloos annuleren. Je kunt afzien van deze afkoelingsperiode, waardoor je mogelijk sneller in je nieuwe auto kunt rijden.

Hoe lang duurt het voordat ik de auto ontvang na ondertekening van het private lease contract?

De levertijd verschilt per auto. Indien de auto uit voorraad geleverd kan worden, kun je vaak al snel in je nieuwe auto rijden nadat je private lease aanvraag is goedgekeurd, je het contract hebt getekend en de afkoelingsperiode is verlopen (of als je hier vanaf ziet).

In welke staat moet de auto verkeren als ik deze terug geef?

Wanneer je de auto teruggeeft aan het einde van het leasecontract, wordt verwacht dat deze in goede staat verkeert, met normale gebruikssporen die passen bij de leeftijd en het gereden aantal kilometers. Eventuele schades of gebreken die buiten de normale slijtage vallen, kunnen leiden tot extra kosten.

Kan ik de auto kopen aan het einde van het private lease contract?

Ja, meestal is het mogelijk om de auto te kopen aan het einde van je private lease contract.

Kan ik het private lease contract aanpassen als mijn situatie verandert?

Ja, je kunt het aantal kilometers of de looptijd van je contract tussentijds aanpassen. Hierdoor kan je maandbedrag wel veranderen. Ook kun je het private lease contract vaak aan laten passen of beëindigen in het geval van ontslag, arbeidsongeschiktheid of scheiding.

FAQ - verzekering, schade & onderhoud

Ben ik verzekerd bij private lease?

Ja, bij private lease ben je altijd verzekerd. Je hoeft zelf dus geen aparte verzekering meer af te sluiten. Controleer wel altijd de specifieke polisvoorwaarden voor de details over de dekking.

Wat gebeurt er in geval van schade aan de auto?

Bij schade aan de leaseauto dien je dit zo snel mogelijk te melden. De reparatiekosten zijn altijd gedekt. Wel kan er sprake zijn van een eigen risico.

Kan ik mijn schadevrije jaren meenemen bij private lease?

Je opgebouwde schadevrije jaren hebben geen invloed op de hoogte van je maandtarief. Ook bouw je met private lease geen schadevrije jaren op, maar kun je voor een toekomstig verzekeraar wel vragen om een schadevrijverklaring.

Is onderhoud inbegrepen bij private lease?

Ja, bij private lease is onderhoud inbegrepen in de leaseprijs. Dit betekent dat je niet apart hoeft te betalen voor onderhoudswerkzaamheden.

Waar moet ik naartoe voor onderhoud van de auto?

Onderhoud van de leaseauto dien je uit te laten voeren bij een officiële merkdealer.

Zijn winterbanden of seizoenswissel inbegrepen?

Winterbanden, seizoenswissel of all season banden kun je op laten nemen in je private lease contract. In de meeste gevallen is dit niet standaard het geval.

FAQ - gebruik van de auto

Mag ik anderen in de auto laten rijden?

Ja, iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag je in de private lease auto laten rijden.

Kan ik de auto ook in het buitenland gebruiken?

Ja, je mag de leaseauto ook in het buitenland gebruiken voor bijvoorbeeld een vakantie. Bij een verhuizing naar het buitenland mag je de private lease auto niet meenemen.

Kan ik de auto ook voor zakelijke doeleinden gebruiken?

Je bepaalt zelf hoe je de auto gebruikt, dus ook voor zakelijke doeleinden kun je de auto gebruiken. Wel kan het voordeliger zijn om in dat geval te kijken naar zakelijke lease in plaats van private lease.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan afgesproken?

Als je meer kilometers rijdt dan in het leasecontract is afgesproken, worden er extra kosten in rekening gebracht voor de extra gereden kilometers. De hoogte van deze kosten en hoe deze worden berekend, staan vermeld in je leasecontract.